Policista draudzene pamatīgā reibumā sasit trīs auto; viņš sēž blakus

tautaruna.lv 16.novembris 2019, 13:49
 
Kaspars Krafts/F64
Jelgavā noticis smags ceļu satiksmes negadījums, kurā cietušas vairākas atuomašības. Pēc avārijas atklājies, ka autovadītāja bijusi ceļu policista dzīvesbiedre, turklāt pamatīgā reibumā.
Sievietes stūrētais auto pamatīgi sadurās ar citu “Audi”, kurā atradās divas sievietes. Lai arī sākumā neviens par veselību nežēlojas, svētdienas vakarā slimnīcā tomēr vēršas divas sievietes, kuras atradās satriektajā “Audi”.

Avārijas aculicienieks raidījumam "Bez tabu" atklāj: "Ātrums viennozīmīgi nebija 50, to es uzreiz varu pateikt. Plkst. 3.00, 4.00 jau asfalts bija pilnīgi melnajā ledū, bet, nu protams, tas, es domāju, ja būtu uz 50 kilometriem stundā braukts, tas līkums nav tik milzīgs, lai to arī slidenā laikā normāli, uz 50 km/h neizbrauktu.Mašīnā bija vēl vīrieši, bet viņi uzreiz pazuda, tā runā. Vai tā bija, es nezinu, jo pats neredzēju viņus. Sieviete, jā, bija, viennozīmīgi. Par alkohola reibumu, jā, izskatījās. Bet, nu, grūti pateikt no tāda viedokļa, ka protokolu es neredzēju un kā “trubiņā” pūta - nerādīja."

Citi aculiecinieki norāda, ka līdzās dzērājšoferei atradās arī viņas dzīvesbiedrs un vēl vismaz viens kolēģis, arī policists. Izskan vēl versija, ka pēc sadursmes likuma sargātāji aši izlec no automašīnas un pamet notikuma vietu. Vīrieši gan atgriežas pēc apmēram 10 minūtēm un nemaz neizrāda, ka pirms tam piedzīvota smaga sadursme.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Patruļpolicijas nodaļas priekšnieks Aivars Putniņš norāda: "Šajā negadījumā piedalījušās trīs mašīnas. Viena no automašīnām pieder policistam, kā jau zināms, un pie stūres šai mašīnai atradās sieviete alkohola reibumā."

Viņš arī raidījumam norāda, ka sievietes izelpā fiksētas aptuveni divas promiles reibuma. "Šādā stāvoklī pie stūres neviens nevar būt adekvāts. Es nevaru komentēt, kas atradās šajā mašīnā. Ir ierosināts kriminālprocess. Pasažieri bija, jā, kāds statuss šiem pasažieriem, es nekomentēšu šoreiz. Policists bija, jā, mašīnas īpašnieks kā pasažieris," norāda Putniņš.

Noskaidrots, ka automašīna pieder jaunākajam inspektoram Agetam Gribam. Putniņš norāda, ka par policista piedalīšanos šajā negadījumā vērtē disciplinārā grupa. Dienesta izmeklēšanu veic Zemgales reģiona pārvalde, bet avārijas kriminālprocesu šķetina Jelgavas policijas iecirkņa izmeklētāji.Valsts policijas Jelgavas iecirkņa priekšnieceTatjana Flandere norāda: "Tas ir bīstami apkārtējiem, tas nav pieņemami! Ne tas, ka cilvēks brauc pie stūres, ne tas, ka policists zina, ja policists zina, ka tas cilvēks ir alkohola reibumā, to, ka viņš pieļauj, ka tas cilvēks brauc pie stūres alkohola reibumā, tas arī nav pieļaujams."

Avārijas izraisītāja vainu atzīst, taču uzsver, ka līdzās esošais policists pat neesot nojautis par šofera reibuma stāvokli. Katrā ziņā, lietu turpina skaidrot citi policisti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:47

Jaunākās diskusijas