Brīvības pieminekļa pakāji apsēdušas žurkas

tautaruna.lv 14.novembris 2019, 14:52
 
Ekrānuzņēmums no video/Bez Tabu
Aculiecinieki pamanījuši desmitiem žurku, kas skraida netālu no Brīvības pieminekļa un cilvēku klātbūtnē izturas pārsteidzoši droši, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Atklājies, ka grauzēji ieperinājušies daudzos Bastejkalna krūmos. Tie garāmgājēju acīm redzami arī dienas laikā, kad žurkas parkā skraida. Iedzīvotāji ir samulsuši, kad viņiem norāda uz žurku klātbūtni, taču lielākoties neizsaka pretenzijas par grauzēju klātbūtni pilsētas centrā.

Iepriekšējā deratizācija Bastejkalnā veikta septembrī. ”Dārzi un parki” Rīdzenes iecirkņa vadītājs Andis Gremze, kurš nozarē strādā jau 26. gadu, norāda, ka grauzēji Rīgas centrā bijuši vienmēr un šobrīd situācija nebūt nav kritiska. "Ja šeit būtu kamera, ar ko būtu iespējams redzēt metra dziļumā zem zemes, viss būtu vienos tīklos. Žurkas ir visur. Tas nav nekas daudz. Rudenī tās meklē mājvietu ziemai, gatavo barību. Ja žurkas sāks traucēt mūsu darbiniekiem, mums ir līgums par indes izvietošanu," norāda Gremze.


Rīgas domes Vides pārvaldes priekšniece Evija Piņķe atklāj, ka pilsēta neveic deratizāciju. Tas jāveic namu apsaimniekotājiem un teritoriju uzturētājiem. Noskatoties uzņemto video, priekšniece nav izbrīnīta par grauzēju aktivitāti Brīvības pieminekļa pakājē. ”Esmu pati Daugavmalā redzējusi žurkas. Esmu dzirdējusi no darbiniekiem, ka Daugavmalā ir kāda tantiņa, kas žurkas piebaro,” norāda Piņķe.

Viens no paņēmieniem, kā cīnīties ar žurku izplatību, samazināt tām pieejamo barības daudzumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:09

Jaunākās diskusijas