"Ko tie mediķi grib? Resni norijušies..."; medmāsa dalās ar briesmīgu pacienta attieksmi

Lelde Veinberga 12.novembris 2019, 18:11
 
Pexels
"Pārdomas pēc ceturtdienas protesta akcijas un piektdienas maiņas nodaļā," emocionālu ierakstu sociālajā tīklā Facebook iesāk medmāsa Aija, kura saskārusies ar patiesi nepatīkamu attieksmi no pacienta puses.

"Kamēr es (nosvīdusi, noskrējusies slapja pie 29 pacientiem viena) veicu strutainu brūču pārsiešanu vienam pacientam, ko es dzirdu no otra?

Man gribējās pārtraukt pārsiešanu un iet mājās neko nedarīt. JO.... pacienta vārdi: "Ko tie mediķi grib. Resni norijušies. NEKO nedara un tikai tūkstošus pelna. Un vēl grib. Tie, kas kaut ko dara, tie arī nopelna."

Hm. Gribētos zināt, kurš tad to rīt viņam lika sistēmas un ievadīja medikamentus? Kurš dalīja viņam tabletes un mērīja asinsspiedienu, un veica citas manipulācijas, ja ne medicīnas darbinieki no manas nodaļas (tai skaitā arī es)?

Bet es mierīgi klusējot pabeidzu brūču pāriešanu un pie sevis nodomāju: labi būs. jums pacienti. tajā dienā, kad mēs atteiksimies strādāt vairāk par 150 stundām un vairāk kā ar 10 pacientiem uz 1 māsu. Tad jums būs labi, jo nebūs KAS jūs aprūpē. Tad varēsiet uz slimnīcu un operācijām gaidīt rindā nevis mēnešiem, bet gan gadiem... Ja sagaidīsiet.

Un es nedraudu, bet gan saku to kā ir. Es nepelnu tūkstošus (pat tūkstoti ne) . Un lielākā daļa mediķu nestrādā tikai 1 slodzi, kā tas būtu pareizi un pacientam droši. Māsas no 1 diennakts iet un citu slimnīcu, lai atkal strādātu diennakti. TAS ir jāizbeidz.

Un tiem pacientiem, kas runā sliktu par mediķiem, kuri to nav pelnījuši... Lai jums laba veselība (arī deputātiem). Tas, ka mūsu nozarē ir kāds, kurš pelna "lielo" naudu nenozīmē, ka vidējais rādītājs ir mums visiem tāds, kādu to atspoguļo mēdiji. Tad jau - ja salīdzina deputāta algu ar pensionāra.. Vidēji visi latvieši esam pārtikuši... Lai mums visiem laba veselība!" vēl Aija.

Ekrānuzņēmums no Facebook

Jau iepriekš esam vēstījuši, ka mediķu protests, kas 7. novembrī notika pie Saeimas, uzjumdijis daudz emociju un pieredzes stāstu, ar kuriem medicīnas darbinieki dalījušies sociālajos tīklos.

Kā vēstīts, 7.novembrī mediķi rīkoja protesta akciju "Viena diena bez ārsta", kuras laikā Latvijas mediķi, izņemot neatliekamajā palīdzībā strādājošos, devās vienas dienas bezalgas atvaļinājumā. Vienlaikus šajā dienā tika rīkota arī protesta akcija pie Saeimas, kuras laikā, pēc policijas aplēsēm, bija pulcējušies aptuveni 5000 cilvēku.

Lēmums par protesta akcijas rīkošanu pieņemts, jo Ministru kabineta 11.oktobrī apstiprinātais likuma "Par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2020., 2021. un 2022. gadam" projekts paredz, ka 2022.gadā valsts veselības aprūpes finansējumam tiks atvēlēti vien 3,3% no prognozētā iekšzemes kopprodukta, skaidrojušas mediķus pārstāvošās organizācijas.

Salīdzinājumam - atbilstoši Veselības ministrijas sniegtajai informācijai, valsts budžeta izdevumi veselības aprūpes nozares finansējumam 2019.gadā ir 3,9% no IKP. Vidēji Eiropas Savienībā valsts veselības aprūpei atvēl 7% no IKP, bet Lietuvā un Igaunijā - vairāk par 5% no IKP.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:38

Jaunākās diskusijas