Traģiski notikumi ASV: no saindēšanās ar tīrīšanas līdzekļiem mirst bāra darbinieks

tautaruna.lv 11.novembris 2019, 15:32
 
AP / Scanpix / LETA
Pagājušajā nedēļā traģiski notikumi norisinājušies ASV, Masačūsetā, kur no tīrīšanas līdzekļu kombinācijas radītajām toksiskajām vielām miris sporta bāra vadītājs, bet 13 cilvēki tikuši hospitalizēti, vēsta Time.

Sporta bāru "Buffalo Wild Wings" franšīzes vadītājs tika hospitalizēts, taču īsu brīdi vēlak mira, medijam atklāj ugunsdzēsējs Maikls Patersons.

Patersons norāda, ka divu tīrīšanas līdzekļu ķīmisko vielu kombinācija kļuva bīstama cilvēku veselībai. Vadītājs nonāca saskarē ar ķimikālijām, kad pirms viņa darbinieks bija tīrījis virtuves grīdu ar nātrija hipohlorītu. To nezinot, cits darbinieks izmantoja uz skābes pamata balstītu tīrīšanas līdzekli, kas savienojumā ar nātrija hipohlorītu radīja toksisku vielu.

Darbiniekiem sākusies dedzinoša sajūta acīs un viņi ātri pametuši virtuvi, kamēr abu līdzekļu radītā smaka izplatījās pārējās telpās. Lai atbrīvotos no tās, bāra vadītājs centās uzslaucīt vielu ar sūkli.

Vēl trīspadsmit cilvēki, no kuriem divi bija klienti, cieta no ķimikālijām un tika hospitalizēti. Četri no viņiem nakti pavadīja slimnīcā.

Ēstuves "Buffalo Wild Wings" preses pārstāvji norādīja: "Esam šokēti un apbēdināti, uzzinot par šo traģisko notikumu mūsu franšīzes sporta bārā. Mēs cieši sadarbojamies ar franšīzi un varas pārstāvjiem, kuri veic izmeklēšanu."

Glābēji norāda, ka ikvienam, kurš nonācis saskarē ar hlora gāzi, steidzami jānokļūst svaigā gaisā. Ja cilvēka āda vai drēbes nonāk saskarē ar gāzi, drēbes jānovelk, bet āda jāskalo ar ūdeni.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas