"Lūdzu, lūdzu, esiet uzmanīgi!" Aculiecinieks par notikušo Rīgā

tautaruna.lv 9.novembris 2019, 13:01
 
Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency
Žurnālists Juris Vaidakovs sociālajā tīklā facebook publicējis ierakstus, kurā apraksta, kādi notikumi piektdien risinājušies Rīgā.

"Redz, kā tas dzīvē gadās. Tu minies ar velo no pāragri mirušā, manuprāt 21. gs. Latvijā labākā žurnālista izvadīšanas pēdējā gaitā, domājot par mācītāja atvadu vārdiem, kad mums, vīriešiem pēc 40 vajag pasaudzēt sevi, jo esam vēl vajadzīgi dzīvajiem, kad pēkšņi, bāc, tu atduries pret priekšā notriektu velosipēdistu - puisi pēc 40," savu atstāstu sociālajā tīklā facebook par piektdienas notikumiem sāk žurnālists.

"Un padomā, ka viņa vietā varēji būt arī tu. Bet varēji arī nebūt, jo tas negadījums bija tik muļķīgs.Lai gan - muļķīgs vai nemuļķīgs, toties izmainīja divām ģimenēm dzīvi. Gan notriektajam velosipēdistam, gan tai autovadītājai.
Es nebiju paša negadījuma aculiecinieks, bet dzirdēju satriektās un šokā esošās autovadītājas stāstu, gan arī redzēju Zelta Boulings novērošanas kamerās piefiksēto."

"Secinājums: pie vainas ir abu neuzmanība un pašpārliecinātība.
Tas notika gaišā, saulainā dienas laikā. Autovadītāja no brauktuves lēnām veica pagriezienu pa labi, un, šķērsojot ietvi, vēlējās iebraukt Zelta boulings stāvvietā. Bet tieši tobrīd pa trotuāru brauca velosipēdists. Viņam bija iedegtas visas lampiņas, i priekšā i pakaļā. Savukārt autovadītāja bija ieslēgusi pagrieziena rādītāja lampiņu. Lai izvairītos no sadursmes, velobraucējs pagrieza stūri pa labi un atdūrās pret mazliet paaugstinātu apmali. Nē, viņš neieskrēja automašīnā, bet apmalē, un tās nieka 10 cm bija pietiekami, lai pusis ar kūleni pārlidotu pār ragiem un ar plecu un elkoni atsistos pret asfaltu. Autovadītājas vaina: viņa veica manevru, nepārliecinoties par drošību un to, ka ietve ir brīva. Iespējams, viņa aizmirsa paskatīties spogulī, iespējams, ka velobraucēju nepamanīja."

"Velobraucēja kļūda: viņš nepamanīja (neņēma vērā) ieslēgto automašīnas pagrieziena signālu. Viņš, iespējams, brauca pa ātru, viņš brauca pa ietvi (lai gan tajā vietā nemaz citur nav iespējams ar velo braukt, turklāt CSN atļauj nepieciešamības gadījumā (un šis ir tas gadījums) braukt pa ietvi.), viņš nepiebremzēja vietā, kur ietve šķērso brauktuvi. Šai abpusējai neuzmanībai sekas ir traģiskas. Labi, ka ne nāvējošas. Puisis bija pie samaņas, bet viņš bija smagi sasities, nevarēja piecelties, ļoti, ļoti sāpēja elkonis. Palīdzēju ātrās palīdzības brigādei uzcelt un nestuvēm un iecelt cietušo mašīnā, mierināju šokā esošo autovadītāju, kura ļoti, ļoti pārdzīvoja notikušo."

"Ko ar šo visu gribu teikt - lūdzu, lūdzu, esat uzmanīgi! Skataties spogulī divreiz, nebrauciet pa ietvēm ātri. Neesat izklaidīgi un pašpārliecināti pie stūres. Jebkādas stūres. Lai nenākos raudāt - vienam no sāpēm, otram no šoka un pārdzīvojumiem par nodarīto," norāda J.Vaidakovs.

Tikmēr Valsts policijas sniegtā informācija liecina, ka aizvadītajā diennaktī ceļu satiksmes negadījumos Latvijā cietuši 15 cilvēki, to skaitā divi gājēji un trīs velosipēdisti.

Piektdien valstī kopumā reģistrēti 139 ceļu satiksmes negadījumi, no tiem 12 bijuši ar cietušajiem.

Diennakts laikā Rīgas reģionā notikuši 88 ceļu satiksmes negadījumi, Latgalē - 17, Zemgalē - 15, Vidzemē - 12, bet Kurzemē - septiņi, liecina VP apkopotie dati.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:17

Jaunākās diskusijas