Topošā autovadītāja sašutusi par instruktora rīcību

tautaruna.lv 6.novembris 2019, 19:10
 
Ekrānuzņēmums no video/Bez Tabu
Topošā autovadītāja Sabīne samaksājusi iespaidīgu summu par braukšanas apmācībām, taču joprojām netiek pielaista braukšanas eksāmenam. Sieviete sašutusi par instrukuoru rīcību, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Kopš gada sākuma Sabīne nomainījusi vairākus braukšanas instruktorus.

Galu galā, Sabīni apmācīja instruktors Juris Opelts, kurš par vienu nodarbību prasījis 30 eiro, taču instruktors braukšanas kartītē nav atzīmējis nevienu braukšanas nodarbību. Tāpat rīkojušies arī iepriekšējie instruktori, kuri naudu par nodarbībām saņēma, taču nevienu kvīti neizsniedza un norādījuši, ka kartīti aizpildīs tas instruktors, kurš Sabīnes apmācību noslēgs, taču nolīgtais braukšanas instruktors esot atteicies Sabīni laist uz braukšanas eksāmenu.

Sieviete raidījumam atklāj, ka kopš februāra braukšanas apmācībām esot iztērējusi aptuveni 1500 eiro: "Šajā laikā nomainīju trīs vai četrus instruktorus, jo mums nesaskanēja. Kad Jurim teicu, ka esmu gatava eksāmenam, viņš atbildēja, ka neesmu viss. Nebiju vairs ar mieru maksāt par braukšanām, tādēļ lūdzu, lai viņš paraksta apmācību kartīti, taču viņš atteicās to darīt un atdeva man neparakstītu kartīti. Sanāk, ka visa nauda tika iebāzta kabatā, jo nevienu kvītiņu man šajā laikā arī neizsniedza."

CSDD pārstāvis skaidro, ka sūdzību gadījumā jāvēršas gan autoskolā, gan CSDD. Šajā gadījumā Sabīne pati uzmeklēja braukšanas instruktorus, tādēļ autoskola tajā nav iesaistīta.

Auto instruktoru biedrības vadītājs Andris Ķerpe atklāj, ka pēc gada par papīra kartītēm kursanti varēšot aizmirst: "Kursantiem apmācības kartīte jāņem līdzi uz katru braukšanu, lai instruktori varētu veikt ierakstu. Tā ir mūžīgā nieze, jo visu laiku kaut kas ar šo kartīti nenotiek - tā tiek aizmirsta, nozaudēta, instruktors negrib tajā veikt ierakstu. Esam spēruši platu soli, un nu šīs kartītes tiks ieviestas elektroniskā vidē. Katram kursantam būs savs ID numurs."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:07

Jaunākās diskusijas