Mājokļa īrnieks atsaka līgumu latvietei Īrijā; nāksies maksāt pamatīgu kompensāciju

Rita Lazda 15.oktobris 2019, 14:41
 
Reinis Hofmanis/F64 Photo Agency
Kāda nama īrniece no Latvijas Lielbritānijā saņems 12 000 eiro lielu kompensāciju no mājokļa īpašnieka, kurš noraidījis viņas īres pabalsta pieteikumu, jo latviete it kā esot atkarīga no sociālajiem pabalstiem, raksta portāls "Baltic-Ireland".

Amatpersona, kura izskatījusi konkrēto lietu konstatējusi, ka tā dēvētais landlords diskriminējis īrnieci, atsakoties pieņemt īres maksājumus Housing Assistance Payment (HAP) shēmas ietvaros.

Lietas izskatīšanas laikā tika konstatēts, ka mājokļa izīrētāja atteikums akceptēt HAP pieteikumu, radīja īrniecei “nelabvēlīgu finansiālo situāciju” un 23 mēnešus viņa nevarēja saņemt finansiālo atbalstu. Tas finansiāli ietekmējis latvietes ģimeni.

Tāpat lietas izskatīšanas laikā uzklausīta prasības iesniedzējas kaimiņienes, īrietes liecību, kurā dāma norādījusi, ka viņa kopš 2016.gada oktobra īrē mājokli no tā paša landlorda, kurš bez iebildumiem parakstījis nepieciešamās veidlapas, lai viņa varētu saņemt HAP.

Tāpat komisija noklausījās latvietes telefonā ierakstītu sarunu ar mājokļa izīrētāju, kurā viņš apgalvo, ka parakstīs īrnieces HAP pieteikumu, bet pašvaldība to nepieņems.

Mājokļu īpašnieks norādīja, ka ar izīrēšanu nodarbojas jau 35 gadus un ka viņam nav bijis iemesla neparakstīt latvietes HAP pieteikuma veidlapas. Viņš sacīja, ka, kamēr īrnieki ir cienījami un maksā īri, viņam nav problēmu ar jebkuru nacionalitāti. Landlords apgalvoja, ka latviete ir kārtīga persona un viņam nav pretenziju pret viņu, raksta portāls.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:10

Jaunākās diskusijas