Uzņēmējs Naglis norāda uz novērotajām nejēdzībām Rīgas lidostā

Lelde Veinberga 6.oktobris 2019, 11:22
 
Andrejs Terentjevs/F64 Photo Agency
Uzņēmējs, farmācijas kompānijas "Grindeks" padomes loceklis Jānis Naglis sociālajā tīklā Facebook dalījies ar novēroto lidostā "Rīga". Tur taksisti, kuriem nav atļaujas gaidīt pasažierus pie ielidošanas izejas, cenšas "makšķerēt" klientus citā veidā.

"Ielidošanas zona, gājēju tunelis. Nelegālie taksisti ar zaļām lapiņām, ar uzrakstiem Baltic taxi ķer aiz rokas apmulsušus tūristus un ved uz savām mašīnām, kas savukārt stāv stāvvietā P1 invalīdu stāvvietās, sabiedriskā transporta joslā, utt., pārkāpjot visus noteikumus un likumus ko vien iespējams.

Valsts regulējumu var izveidot aptuveni 1,5-2 gados, bet šie 1-2 nedēļās atkal visu sakārto. Bizīts rullē. Īpatna pasivitāte arī no Valsts un Mārupes pašvaldības policijas puses, teiktu arī to pašu par Lidostas drošības dienestu.

Vai Mārupes pašvaldības policijas auto ieslēgtās bākugunis P1 stāvvietas kreisajā tālākajā stūrī bez proaktīvas darbības ko dod?" jautā uzņēmējs.

Ekrānuzņēmums no Facebook

Jau ziņots, ka no 15.septembra lidostas "Rīga" teritorijā pasažieru komercpārvadājumus ar taksometru var veikt tikai tie pārvadātāji vai uz līguma pamata izveidotas pārvadātāju apvienības, kas nodrošinās Autopārvadājumu likumā noteiktās prasības un kuriem izsniegtas licences kartītes ar speciālu atzīmi.

Speciālās licences kartītes šobrīd izsniegtas kopumā 86 automašīnām, tostarp uzņēmumu SIA "Red Cab lidosta" un AS "Rīgas taksometru parks", kuri strādā ar zīmolu "Red Cab", taksometriem izsniegtas 63 licences kartītes, bet 23 atļaujas piešķirtas ar zīmolu "Baltic Taxi" strādājošajām automašīnām.

Lai ierobežotu nelicencēto taksometru darbību starptautiskajā lidostā "Rīga", piesaistītas Mārupes pašvaldības policijas ekipāžas, solīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP). "Sadarbībā ar Mārupes domi esam atraduši pašvaldības policijas ekipāžas, kuras maksimuma stundās stāvēs un dzenās [nelicencēto taksometru pakalpojumu sniedzējus]," teica Linkaits.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:09

Jaunākās diskusijas