Zēna saindēšanās ar šķiltavu šķidrumu: narkologs dalās ar drūmu prognozi

tautaruna.lv 5.oktobris 2019, 15:00
 
Pixabay
Jau ziņots, ka kāds zēns Liepājā guvis smagus smadzeņu bojājumus pēc tam, kad kopā ar draugiem saelpojās šķiltavu gāzi. Mediķi tur pat zem dzelzceļa tilta veica reanimēšanas pasākumus, jo pusaudzim jau bija iestājusies klīniskā nāve. Zēns atrodas slimnīcā, taču nav zināms, kā veiksies viņa atlabšana. Narkologs Jānis Strazdiņš raidījumam "Degpunktā" stāsta, ka elpojot šos šķidrumus tiek nodarīts neatgriezenisks bojājums veselībai.

“Visi šie šķidrumi caur plaušām nonāk tieši smadzenēs,” saka Strazdiņš.

Narkologs uzsver - elpojot indīgos šķidrumus nekad un neviens, tā teikt, netiks cauri sveikā. Nav iespējams iegūt apreibinošo efektu bez papildus sekām, proti, smadzeņu pilnīgu vai daļēju nāvi. Visbiežāk šķīdumus iegādājas pusaudži, jo tie maksā maz un ir pieejami it visur.

Arī pirms vairāk nekā desmit gadiem “Degpunktā” vēstīja par kāda 12 gadus veca zēna nāvi Jelgavā. Puika tika atrasts saļimis pie kāda soliņa netālu no dzelzceļa stacijas pēc tam, kad kopā ar draugu salietojās šķiltavu gāzi.

Tiesa, ir pietiekami daudz un dažādu šķidrumu, aerosolu un vielu, ar kuru palīdzību bērni mēdz aizrauties. Toreiz zēni Jelgavā izmēģināja arī citus apreibināšanās veidus. Puiša dzīvību mediķiem pēc ilgiem centieniem tā arī neizdevās glābt. Viņš nomira slimnīcā, reanimācijas nodaļā.

Speciālisti aicina vecākiem sargāt savus bērnus un uzraudzīt viņu ikdienas nodarbes. Bieži jaunieši pievēršas bīstamajām nodarbēm tieši tāpēc, ka radušās problēmas ģimenē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:26

Jaunākās diskusijas