Amizanti! Kas traucē jaunā autoceļa izstrādē Valkas pusē

tautaruna.lv 28.septembris 2019, 15:36
 
facebook.com
Būvniecības procesos nereti nākas saskarties ar dažādām likstām. Tiesa, šoreiz stāsts būs par kādu meža iemītnieku, kurš pamanījies jau vairākkārt traucēt ceļa izbūvi Valkas pusē.
"Jau no darbu uzsākšanas brīža lācis regulāri iegriežas objektā, apsekot un sabotēt būvdarbus: tiek nevis izgāzti, bet gan izrakti koka mietiņi, izgāztas uzstādītās ceļa zīmes, turklāt lācis nesmādē iespēju arī vienkārši šļūkt pa izveidoto dzirdinātavas nogāzi iekšā baseinā," teikts Latvijas valsts mežu vēstniecības ierakstā sociālajā tīklā facebook.

"Pašu vainīgo neviens no darbiniekiem mežā nav manījis, bet spriežot pēc atstātajām pēdām uz svaigi veidotās nogāzes (virs 2 metriem), lācis augumā nav liels, jo būtiska skāde nogāzei nav nodarīta, kad lācis rāpelējies pa to augšā un lejā."

Savvaļā dzīvojošu lāci cilvēkam mežā var nākties sastapt tad, kad gan cilvēks, gan lācis ir aizņemti ar sēņu un ogu lasīšanu, jo abi ir bijuši pārāk iegrimuši savā nodarbē, lai pamanītu, ka tuvumā ir vēl kāds. Lai izvairītos mežā no sastapšanās ar dzīvniekiem, cilvēki var dungot pie sevis kādu dziesmu vai arī radīt kādus citus trokšņus, kas aizbiedētu dzīvniekus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:55

Jaunākās diskusijas