SVARĪGI! Zemniekus brīdina par iespējamiem krāpniekiem

tautaruna.lv 16.septembris 2019, 17:00
 
Kaspars Krafts/F64 Photo Agency
Ne reizi vien likumsargi ziņojuši par gadījumiem, kad Latvijā krāpnieki apkrāpuši lauksaimniekus un zemniekus. Tiesa, šoreiz par piedzīvoto sociālajā tīklā facebook pastāstījusi kāda sieviete, no kuras, iespējams, nozagta graudu raža vairāk nekā 30 000 eiro vērtībā.

Aizvadītās nedēļas izskaņā sociālajā tīklā facebook publicēts ieraksts, kurā tā autore informē par pavisam nelāgu atgadījumu. Kā izrādās, tad tikuši aizvesti mieži 32 000 eiro vērtībā un iespējamie krāpnieki pazuduši ar visiem naudas pārskaitījumiem.

"Vēlamies informēt,brīdināt visus zemniekus,tos, kuri pārdod mežus,graudus! Vēlamies,protams atgūt naudu un ceram uz līdzcillvēku palīdzību.Par atlīdzību ceram atrast šoferus, kuri aizveda graudus,kam aizveda.Protams,policija arī meklēs pēc pavadzīmēm un sazināsies ar viesiem šoferiem.u.t.t.Telefoni mēnešus divus vēl atbildēja, tomēr šobrīd tie ir izslēgti un neviens nesniedz nekādu informāciju par atlīdzību," norāda iespējamā krāpnieku upure.

"Sargiet sevi un savus īpašumus!" norāda ieraksta autore, kura arī publicējusi attēlus ar pavadzīmēm, kuros redzami konkrēto meklēto personu vārdi.

Šis nav pirmais gadījums, kad vēstām par situācijām, kad par krāpnieku upuriem kļuvuši tieši šajā jomā strādājošie. Tiesa, biežāk vēstīts par dažādas darba tehnikas zādzībām. Biedrības "Zemnieku saeima" valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš apstiprina, ka lauksaimniecības tehnikas zādzības nozarei ir aktuāla problēma jau vairākus gadus. Visvairāk zog dažādas pašgājējmašīnas, traktorus. Izteikts zādzību skaits ir Latvijas-Lietuvas pierobežā.

Zādzību skaits pieaug, jo pēc nelegālas izcelsmes traktortehnikas ir pieprasījums. "Lielākais drauds ir tas, ka zādzību gadījumu skaits pieaug nevis samazinās, neraugoties uz to, ka mēs tehniku aprīkojam ar dažādām specializētām ierīcēm, lai nodrošinātos pret aizdzīšanu. Kamēr šos darboņus nenoķers, mēs būsim apdraudēti," aģentūrai LETA pauda Lazdiņš.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:55

Jaunākās diskusijas