Sieviete Ropažu novadā kļuvusi par aculiecinieci baisam skatam

tautaruna.lv 4.septembris 2019, 18:20
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Ropažu novada Nāgelmuižas tuvumā Inga, pašai negribot, kļuvusi par aculiecinieci briesmīgam negadījumam, ko joprojām nespēj aizmirst, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Viņas acu priekšā uz elektrības staba centās nolaisties stārķis. Tas gan bija pēdējais stārķa lidojums, jo pavisam drīz pēc pieskaršanās elektrības stabam putns uzliesmoja.

Sieviete ar bailēm raudzījusies, kā atlikusī stārķa ģimene sākusi riņķot virs negadījuma vietas. Ļoti iespējams, ka, vēl vienam stārķim nosēžoties uz jau pieminētā elektrības staba, arī tas ietu bojā. Inga norāda, ka kaimiņi arī pagājušajā gadā redzējuši, ka tieši uz tā paša staba iet bojā kāds stārķis.

Rūpējoties, lai nekas tāds vairs neatkārtotos, sieviete vērsās pie ”Latvenergo”. Uzņēmuma darbinieki gan bijuši vienaldzīgi un paziņojuši, ka neko nevar iesākt.

Akciju sabiedrības ”Sadales tīkls” vides pārvaldnieks Artis Kubliņš norāda, ka šajā gadījumā, visticamāk, nekas netikšot darīts. Stārķis centies nolaisties uz tīkla atdalītāja, kā konstrukcija ir krietni sarežģītāka nekā ierastajiem stabiem, lai nepieļautu stārķa nosēšanos, nepieciešami lieli ieguldījumi. ”Kā lai novērš, ka stārķis tur nenosēžas? Atdalītājs ir garāks par metru, tur ir trīs paralēli vadi. Stārķis ir liels putns, izplešot spārnus, savienojas abi paralēlie vadi, caur viņu iziet elektrība,” stāsta ”Sadales tīkls” pārstāvis Kubliņš.

Ligzdošanas laikā no elektrības strāvas trieciena iet bojā ap 40 stārķu. Tiesa, tie ir tikai zināmie gadījumi.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:40

Jaunākās diskusijas