Cenšoties novietot skrejriteni valsts iestādes teritorijā, sieviete piedzīvo pazemojumu un draudus

tautaruna.lv 20.augusts 2019, 17:56
 
Ekrānuzņēmums no video/Bez Tabu
Kāda sieviete piedzīvojusi nepatīkamu starpgadījumu, kad tai liegts novietot savu elektroskūteri velosipēdu novietnē pie Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Rīgas filiāles ēkas, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Sieviete raidījumam atklāj, ka ikdienā regulāri pārvietojas ar elektrisko skrejriteni un tos parasti nomā ar mobilās lietotnes starpniecību.

Sieviete stāsta, ka teritorijā bijusi velosipēdu novietne, kurai blakus viņa nolikusi elektroskūteri un devusies uz tikšanos: "Mani paķēra apsargs un teica, lai es aizvācu savu skūteri. Es atbildēju, ka tas nav mans skūteris, es to tikai īrēju, diemžēl tas ir nobloķēts, un es nevaru viena to pacelt, bet, ja apsargs man palīdzēs, mēs varam to izdarīt kopā." Tomēr apsargs esot palicis pie sava un pat sekojis uz klientu apkalpošanas centru, lai noskaidrotu sievietes personas datus.

“Tad, kad es atteicos dot savus datus, viņš man draudēja un teica, ka tāpat uzzinās, un kliedza, ” atklāj sieviete.

Abi nonākuši filiāles vadītājas kabinetā, kura, uzklausot situāciju, nostājās apsarga pusē. Rezultātā sieviete ar kāda garāmgājēja palīdzību elektroskūteri iznesusi no teritorijas, tomēr jaunā sieviete šokā par attieksmi valsts iestādē. “Es neko sliktu neizdarīju, nekur likumā nav šobrīd minēts, ka man būtu konkrētās vietās šie elektroskūteri jāatstāj,” norāda sieviete.

Savukārt, NVA informē, ka ēku Jēzusbaznīcas ielā 11 pārvalda un apsaimnieko valsts kapitālsabiedrība “Šampētera Nams”, kas šīs telpas izīrē NVA. Līdz ar to ēkas un tās teritorijas apsardzi veic personāls, kas nav NVA pakļautībā.

Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve norāda, ka šobrīd Rīgas dome neplāno izstrādāt noteikumus, jo ir tikai pirmais gads, skatīsimies, kā tie “iedzīvosies” visā pilsētvidē.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:33

Jaunākās diskusijas