Jūrā pazudis vīrietis, kurš ar kajaku devās uz Roņu salu

tautaruna.lv 18.augusts 2019, 14:42
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency
Nacionālie bruņotie spēki (NBS) mikroblogošanas vietnē Twitter ziņo, ka piektdien no Kolkas uz Roņu salu ar kajaku devies vīrietis, kurš līdz galamērķim nav nonācis.

Sestdien, plkst. 11.23 Jūras meklēšanas un glabšanas koordinācijas centrs (MRCC Rīga), saņēma informāciju, ka piektdien vīrietis ar kajaku devies no Kolkas uz Roņu salu un pazudis.

MRCC Rīga veica dreifa rajona aprēķinus un iesaistīja jahtas "Tuscan" un "Palsa" Roņu salas apkārtnes apsekošanā. Atbalstu meklēšanas darbos sniedza Gaisa spēku helikopters "Mi-17".

Plkst. 17.07 meklēšanas darbi pārtraukti, cilvēks netika atrasts. NBS atgādina, ka savlaicīga ziņošana un personīgo glābšanas līdzekļu izmantošana palielina meklēšanas un glābšanas operācijas sekmīga iznākuma iespējamību.

Ja noticis nelaimes gadījums jūrā, NBS lūdz iedzīvotājus zvanīt Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centram pa tālruni 115.

Tikmēr sociālajos tīklos izplatīts palīgā sauciens pieredzējuša laivotāja meklēšanā: "Pieredzējis laivotājs Aigis Auders piektdien 16.08 starp 8:00-9:00 ar kajaku izbraucis no Kolkas uz Roņu salu, bet no Roņu salas ziņu nav devis. Vakardienas meklējumi bez rezultātiem. Ģimene vēlas turpināt meklējumus no gaisa, diemžēl šodien privātie lidaparāti nav pieejami. Ja vari palīdzēt šajā jautājumā vai arī ja ir citas idejas - dod ziņu!"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:46

Jaunākās diskusijas