Sieviete dalās ar "kārtējo vienaldzības" stāstu par attieksmi pret invalīdi

tautaruna.lv 18.augusts 2019, 10:41
 
Lauris Vīksne/F64 Photo Agency
"Kārtējais šoks par vienaldzību," ierakstu sociālajā tīklā Facebook iesāk rīdziniece Ilona, kura apraksta situāciju, kas notikusi kādā mikroautobusā Rīgā.

"Braucu ar Rīgas mikroautobusu satiksmes minibusu uz P. Stradiņa slimnīcu. Pieturā iekāpj sirma kundze ar maisiņu rokā. Pirms viņa paguvusi apsēsties, vadītājs strauji uzsāk braukt un kundze, cenšoties pieķerties pie roktura, zaudē līdzsvaru...

Īss izmisuma brīdis, kliedziens un viņa nokrīt, atsitoties pret sēdekļiem. Nokrīt un guļ. Apkārt sēdošie skatās. Vadītājs pagriežas, sašutis apjautājas, vai viss kārtībā un sāk kliegt uz viņu.

Pārējie turpina vērot - sirmgalve sēž uz grīdas, vadītājs kliedz. Izspraucos no aizmugures sēdekļa, pieceļu sirmgalvi, iesēdinu sēdeklī, kopā ar citu kundzi gados, savācam izbirušās mantas - cepumu maisiņi, dokumentu vīstoklītis, mutautiņš.

Ekrānuzņēmums no Facebook

Plānais maisiņš saplīsis, otra kundze atrod citu, kurā salikt mantas. Vadītājs turpina vervelēt, lai viņa piesprādzējas. Piesprādzēju kundzi saprotu kā tā sanāca - viņai ir tikai viena roka... Kundze sēž klusu, viņai birst asaras, palūdz man kabatlakatiņu.

Šoferis ik pa laikam pagriežas un sabrēc, ka esot tak JĀTURAS, pat neapjautājoties, vai nevajag palīdzību, jo kritiens bija smags. Apskatīju - nobrāzts veselās rokas elkonis, kundze klusu turpina raudāt. Daļēji no sāpēm, šoka, bet arī no aizvainojuma. Runāju ar viņu, pieturā palīdzu izkāpt, bet pašai kaklā asaru kamols, gribas raudāt. Kā tā - invalīds ir pakritis, bet tā vietā, lai noskaidrotu, kā jūtas, uz viņu tiek KLIEGTS!! . KĀ šādi cilvēki var strādāt maršrutā, kurš ved uz SLIMNĪCU??!" neizpratnē sieviete.

Uz ierakstu reaģējis uzņēmums: "Rīgas mikroautobusu satiksme" un sniedzis arī plašāku paskaidrojumu: "Esam identificējuši konkrēto minibusa vadītāju šāda attieksme un komunikācijas stils pret pasažieri nav pieļaujams. Vadītājam bija jāreaģē un jāpārliecinās, vai pasažierei nav nepieciešama medicīniskā palīdzība. Konkrētais gadījums tiks rūpīgi izvērtēts un saskaņā ar uzņēmuma iekšējiem kārtības noteikumiem, vadītājam tiks piemērots disciplinārsods. Paldies, Ilona, ka nebijāt vienaldzīga un palīdzējāt kundzei."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:13

Jaunākās diskusijas