"Šī situācija ļoti aizskāra"; sieviete aicina līdzcilvēkus nebūt naiviem

tautaruna.lv 13.augusts 2019, 18:22
 
Pixabay
Kāda vietējā Āgenskalna rajona iedzīvotāja Rīgā sociālajā tīklā Facebook brīdina vietējos neuzķerties uz kāda cilvēku grupas krāpniecību. Sieviete norāda, ka šāda situācija viņu aizkārusi, tādēļ nolēma ar to dalīties un informēt citus.

"Nometņu un Slokas stūrī uzdarbojas tāda '10 centu' grupiņa. Pirmo reizi savā naivumā iedevu tos 10 centus, nodomāju, varbūt tiešām cilvēkam pārtikai vajag.

Haha... pie Lata stūra viņu jau gaidīja kompānija un tad kaut ko sāka zvanīties. Šodien atkal tas pats vecis uzbāzās vienam ārzemju studentam pie Lata ieejas, kurš jau vilka maku ārā. Teicu angliski, lai nedod, ka viņi krāpj cilvēkus. Ar lielām dusmām sejā man 10 centu čalis pateica, ka savus 20 centus viņš dabūšot TIK UN TĀ, un ko es vispār jaucoties.

Ok, teicu, bet no mums nedabūsi, ej un strādā. Varbūt kādam noder, bet varbūt visi jau to zina," raksta Diāna.

Ekrānuzņēmums no Facebook

Komentāros cilvēki norāda, ka šāda situācijas nav retums un novērotas arī citviet Rīgā.

"Stipri līdzīga situācija ir pie Mārupes ielas Rimi, vieni un tie paši kadri, ej kurā dienas laikā gribi, viņi tur ir - shēma nemainīga - ar dažādām atrunām atrunājoties iegūt noteiktas naudas summas no cilvēkiem, kuri atbraukuši ar auto vai velo (mans novērojums). Vakaros, kad cilvēki pēc darba ierodas uz veikalu, darbības notiek aktīvāk," stāsta Sandra.

Savukārt cita iedzīvotāja norāda, ka saskārusies ar pretēju situāciju, kad cilvēkam patiesi bija nepieciešama palīdzība - grūtā situācijā nonākušam vīrietim palīdzējusi, iegādājoties maltīti, ko viņš notiesājis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:05

Jaunākās diskusijas