Ko par nāvējošajā sadursmē Liepājā iesaistīto šoferi saka aculiecinieks, kurš brīdinājis policiju

tautaruna.lv 12.augusts 2019, 16:30
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
Aizvadītājā nedēļā uz Liepājas šosejas gaišā dienas laikā notika traģiska divu kravas auto sadursme, kurā dzīvību zaudēja divi cilvēki. Kamēr policijā par notikušo sākts kriminālprocess, tikmēr par piedzīvoto portālam "liepājniekiem.lv" stāsta vīrietis, kurš pirms nelaimes likumsargus brīdinājis par vienu no kravas auto vadītājiem.

Autovadītājs Ilgvars Šics, kurš ceturtdien no Rīgas mēroja ceļu uz Liepāju, kravas automašīnu ar uzrakstu "Maxima" esot pamanījis neilgi pēc tam, kad izbraucis no Skrundas. "Braucu aiz šī transportlīdzekļa, un jau sākumā likās dīvaini, ka vadītājs pa šoseju brauca ar 50 kilometru stundā lielu ātrumu. Sākumā padomāju - tas tāpēc, ka šajā posmā ir ļoti slikts ceļš, bet pēcāk sapratu, ka smagās automašīnas šoferis ir neadekvāts. Vairākkārt centos spēkratu apbraukt un uztaurēju, taču vadītājs stūrēja pretējās joslas virzienā, tādēļ to bija grūti izdarīt. Veicot apdzīšanas manevru, daudz netrūka līdz sadursmei . Tāpat gribu atzīmēt, ka ik pa laikam kravas automašīna nobrauca no asfaltētās daļas un likās, ka tūlīt, tūlīt notiks nelaime. Ņemot vērā redzēto, tai skaitā šofera seju - viņš izskatījās komā un vadīja kravas automašīnu, kā mēdz teikt, auto pilotā, nekavējoties zvanīju pa tālruni 112. Policiju informēju, ka uz ceļa ir bīstams vadītājs un jāreaģē maksimāli ātri, pateicu to divreiz," portālam "liepājniekiem.lv" pastāstīja I. Šics.

Kad I. Šics bija ticis līdz Grobiņai, viņš esot apstājies, lai ieietu veikalā, un tad redzējis, ka pa Liepājas šoseju ar bākugunīm aizbrauc operatīvie dienesti. "Pie sevis nodomāju - nedod, Dievs, notikusi nelaime! Vienkārši neticu, ka policija nevarēja reaģēt ātrāk. Tagad ir tāda sajūta, ka centos glābt cilvēku dzīvības, bet nekas nesanāca," sacīja I. Šics.

Jau vēstīts, ka Valsts policijas pārstāvji apstiprināja, ka neilgi pēc plkst.13:00 tajā dienā saņēmuši informāciju par kādu aizdomīgu autovadītāju uz Liepājas šosejas. Tā nekavējoties tika nodota tuvākajiem Valsts policijas norīkojumiem, kuri tajā brīdī formēja ceļu satiksmes negadījumu Liepājā, Ganību ielā, vai strādāja uz autoceļiem P105 (Butnāri - Saldus - Ezere) un P108 (Ventspils - Kuldīga - Saldus). "Diemžēl nelaime notika, pirms paspējām ierasties. Mēs šobrīd vērtējam reaģēšanu uz saņemto informāciju, tostarp, starpinstitūciju informācijas apmaiņu," teic VP pārstāve M. Šeršņova.

Avots: portāls liepajniekiem.lv

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:18

Jaunākās diskusijas