Ģimene no Lielbritānijas atgriežas Latvijā un teju uzreiz piedzīvo vilšanos

tautaruna.lv 8.augusts 2019, 14:10
 
Ekrānšāviņš no video
Kāda ģimene pēc vairākiem gadiem, ko pavadījusi Lielbritānijā atgriezusies Latvijā. Tiesa, atgriešanās, iespējams, nesanāca tik priekpilna kā plānots.

Daigas ģimene pēc atgriešanās Latvijā devusies atpūtas izbraucienā uz Ventspili. Tā laikā ģimenes atvase satraumējusi roku, iecērtot to automašīnas durvīs. ”Bija kliedzieni, asinis, paņēmām no aptieciņas apsējus un aptinām,” raidījumam "Bez Tabu" stāsta Daiga.

Vecāki atvasi nogādāja tuvākajā ārstniecības iestādē - Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī - , kur bērnam sniedza pirmo neatliekamo palīdzību: veica rentgena pārbaudi, ārsta konsultāciju un uzlika pagaidu lauztā pirksta fiksējošo risinājumu.

Bērna māte Daiga ir neizpratnē, kāpēc slimnīca par pirmo neatliekamo palīdzību bērnam, Latvijas pilsonim, izrakstīja 35 eiro rēķinu.

Skaidrojot situāciju, Nacionālajā veselības dienestā (NVD) informē, ka slimnīcas rēķins patiešām izrakstīts nepamatoti. "Samaksa pieprasīta nepamatoti, jo šim bērnam, tāpat kā citiem Latvijas valstspiederīgajiem, akūtas traumas gadījumā bija tiesības saņemt palīdzību uzņemšanas nodaļā bez maksas," stāsta NVD.

Tikmēr slimnīcas vadītājs Juris Lācis atvainojies par radušos situāciju un skaidrojis to ar "cilvēcīgu kļūdu".

Avots: Raidījums ""Bez Tabu"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:06

Jaunākās diskusijas