"Tas varēja beigties letāli!"; iedzīvotājs sašutis par mediķu attieksmi

tautaruna.lv 11.augusts 2019, 12:02
 
Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency
Kāds iedzīvotājs paudis sašutumus par Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) brigādes attieksmi pret pacientu, kuram bija nepieciešama steidzama palīdzība. Dienests sūdzību ir saņēmis.

Iedzīvotājs skaidro, ka NMP brigāde pirmdien izsaukta pēc palīdzības uz Saulkrastiem. Kā norāda vīrietis, mediķi "atļāvušies bļaut un sarunāt nesmukas lietas" 83 gadus vecam cilvēkam, kurš mocījies ar vēdera sāpēm.

Mediķi norādījuši, ka jādodas pie ģimenes ārsta un jādzer zāles. "Cilvēku beigās aizveda uz Gaiļezera slimnīcu, kur konstatēja sametušās zarnas, kur izveidojies aizsprosts un obligāti jāoperē. Tas viss varēja dēļ NMP darbinieki būt letāls, ja nebūtu uzstāts, ka jāved uz slimnīcu. Kā var tāda sfērā strādāt tādi cilvēki?!" sašutumu pauž iedzīvotājs.

Informācija liecina, ka dienests sūdzību ir pieņēmis un izskatīs.

Šis nav pirmais gadījums, kad pacienti sūdzas par medicīnas personāla vai iestādes attieksmi un nepareizi uzstādītu diagnozi.

Viens no pēdējiem skaļākajiem gadījumiem ir kādas ģimenes pieredze Rēzeknes slimnīcā, kur ārsts neuzņēma pacienti ar iespējamu insultu. Slimnīcas valde paziņojusi, ka, izskatot gadījumu par ārsta atteikumu pacienti ar iespējamu insultu stacionēt Rēzeknes slimnīcā, uzskata speciālista rīcību un komunikāciju ar pacientes radiniekiem par neprofesionālu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:27

Jaunākās diskusijas