Ceļa zīmes mulsina šoferus un velosipēdistus Jūrmalā: kam īsti priekšroka?

tautaruna.lv 23.jūlijs 2019, 22:42
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
Kāds krustojums Jūrmalā izsaucis neizpratni autovadītājos un velosipēdistos. Zīmju novietojums neraisa skaidrību, kam ir priekšroka.

"Kam priekšroka? Ja pierasts, ka satiksmi organizēt nejēdz Rīgā, tad šoreiz visnotaļ interesanta situācija Jūrmalā.

Tur uz nesen rekonstruētās Talsu šosejas uzstādītas arī jaunas ceļa zīmes, kas nu nekādi nevieš skaidrību, kam attiecīgajā ceļa posmā ir priekšroka.

Ceļu satiksmes noteikumi nosaka, ka, izbraucot no dzīvojamajās zonas un blakusteritorijām, ir jādod ceļš pilnīgi visiem satiksmes dalībniekiem, kas virzās pa ceļu - gājējiem, velosipēdistiem, autotransportam utt.

Bet šīs šosejas satiksmes organizētāji izdomājuši savus ceļu satiksmes noteikumus un uzstādījuši ceļa zīmes "dodiet ceļu" uz velosipēdu ceļa. Tādējādi sanāk izcili muļķīga situācija - autovadītajiem gan izbraucot no blakusteritorijas, gan nogriežoties tajā ir jādod ceļš velosipēdistiem, bet velosipēdistiem ir jādod ceļš autovadītājiem. Ikvienu satiksmes organizācijas līdzekli saskaņo @Satiksmes ministrija / Ministry of Transports pakļautībā esošā iestāde VAS "Latvijas Valsts ceļi", tādēļ jautājums viņiem - kā kas šāds ir iespējams?" raksta Facebook lapa "Pilsētacilvēkiem".

"Kas tur ko nesaprast? Ja uz diviem ceļiem ir "Dodiet ceļu zīme", tad priekšroka tam kas nāk no labās puses. "Dzīvojamās zonas beigas" zīmei ir zemāka prioritāte nekā "Dodiet ceļu" zīmei," pieņēmumu izsaka komentētājs Matīss.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:32

Jaunākās diskusijas