Kas tagad notiek saimniecībā Inčukalna novadā, kur pirms laika pavērās baiss skats?

tautaruna.lv 19.jūlijs 2019, 15:33
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Par saimniecību ”Vecslieces” pirmais signāls tika saņemts pirms nepilniem diviem gadiem. Toreiz apstiprinājās sliktākais scenārijs – jaunlopi ilgstoši bija spiesti dzīvot savos mēslos, liellopi netika baroti, turpretī vistas ūdeni, kas attecēja no izkārnījumiem pārpildītās govju novietnes, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Pirms diviem gadiem rūpes par saimniecību uzņēmās tās bijušie darbinieki, kuriem esot kļuvis žēl novārtā pamesto lopu. Kā stāstīja bijušais strādnieks Guntis, saimniecības īpašnieks esot slimnīcā, tajā laikā viņa sieva ”ārstējoties Straupē, jo dzer jau kopš Jāņiem.”

Ierodoties saimniecībā šā gada jūlija vidū, atklājas, ka no 150 govju lielā ganāmpulka tagad atlikuši vien 37 liellopi, kā arī jaunlopi.

Redzams, ka ganos esošās govis izmisīgi dodas uz izžuvušo dīķi, lai padzertos. Viens otrs lops ir nedaudz kārnāks nekā citi, taču kopumā to stāvoklis izskatās gana labs.

Ekrānšāviņš no video

Pēc brīža pie “Bez Tabu” filmēšanas komandas piestāj Igaunijā reģistrēts spēkrats. No tā izkāpj sieviete, kura nu esot no mammas pārņēmusi saimniecību savās rokās.

Pārtikas un veterinārais dienests saimniecībā viesojas gana regulāri un pēdējo reizi tur bija vēl jūnijā. Dienesta speciālisti lopu stāvokli novērtējuši kā labu un ir priecīgi, ka saimniecībā darbojas jaunā paaudze. ”Divu gadu laikā noticis liels progress. Jāsaka, ka viņiem bijuši gan vieglāki, gan grūtāki brīži. Esam rosinājuši arī administratīvās lietas, lai situācija mainītos. Pēdējās pārbaudes laikā redzējām, ka situācija tiešām ir uzlabojusies,” atklāj Pārtikas un veterinārā dienesta Ziemeļpierīgas pārvaldes vadītājs Mareks Samohvalovs.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:59

Jaunākās diskusijas