VIDEO: Policisti Vecrīgā atrod nomaldījušos trīsgadīgu meitenīti

tautaruna.lv 11.jūlijs 2019, 23:05
 
Ekrānuzņēmums
1.jūlijā pulksten 21.36 Rīgas pašvaldības policisti, patrulējot vecpilsētā, pamanīja kādu raudošu meitenīti. Aptuveni trīs gadus vecajam bērnam līdzās nebija neviens no pieaugušajiem. Meitene ieaicināta policijas busiņā, kur mēģināts noskaidrot viņas vārdu vai kādu citu noderīgu informāciju, lai varētu atrast viņas vecākus. Tikmēr otrs policists sazinājās ar dežūrdaļu, lai noskaidrotu, vai kāds no iedzīvotājiem nav ziņojis par pazudušu bērnu.

Ņemot vērā, ka nebija zināms, cik ilgi meitene viena pati atradusies uz ielas, izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki.

Turpinot sarunu ar meitenīti, viņa sāka reaģēt uz dažiem vārdiem krievu valodā. Tāpat viņa parādīja ar pirkstiem, ka viņai ir trīs gadiņi. Bet jau pēc mirkļa bērns norādīja uz kādu netālu esošo veikaliņu, nosaucot vārdu “Mamma!”.

Viens no policistiem devās uz norādīto veikalu, lai izjautātu tā darbiniekus par meitenes vecākiem. Diemžēl neviens no tirdzniecības vietas darbiniekiem nespēja palīdzēt, pēc kā likumsargs devās apsekot tuvāko apkārtni. Apsekošanas laikā viņš sastapa kādu manāmi satrauktu pāri, kuri atklāja, ka viņiem pazudusi meita.

Pārrunu laikā izrādījās, ka meitenes vecāki ir Lietuvas pilsoņi, taču pati meitenīte runājot tikai poliski. Vecāki aizvesti līdz policijas busiņam, kur viņiem bija brīdi jāuzkavējas. Notikuma vietā jau bija ieradušies mediķi, kuri bērnam veica medicīnisko pārbaudi.

Gaidot savu atvasi, sieviete pastāstīja, ka meitu pazaudējuši netālu no kāda Vecrīgas restorāna. Bērns savā nodabā spēlējies, taču vienā brīdī viņas vīrs atskārtis, ka atvase ir pazudusi.

Ar vecākiem veiktas preventīva rakstura pārrunas par rūpīgāku bērna pieskatīšanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:48

Jaunākās diskusijas