Neuzķeries! Ar bezmaksas veselības pārbaudēm cenšas izkrāpt lielas naudas summas

tautaruna.lv 4.jūlijs 2019, 16:12
 
F64 Photo Agency
Kārtējo reizi iedzīvotāji brīdina līdzcilvēkus neuzķerties uz veselības pārbaudēm, kuras piedāvā veikt bez maksas un to rezultātā tiek noteikta "diagnoze", kuras ārstēšana prasot par vairāk nekā tūkstoš eiro.

"Vienu dienu saņēmu zvanu no Medicīnas centra "Aurora" ar piedāvājumu, ka Rīgā dzīvojošiem iedzīvotājiem ir iespēja iziet bezmaksas medicīnas apskati. Ir trīs varianti, no kuriem var izvēlēties vienu: 1. Kauli un muskuļi, 2. Liekais svars un 3. Asinsrites darbība.

Ekrānuzņēmums no Facebook

Neko sliktu nedomādama, savā aizņemtajā darba ritmā piekritu pārbaudīt savu veselību un izvēlējos 1.variantu. Aizejot uz turieni, no manis paņēma pases datus un lūdza uzgaidīt. Blakus man sēdēja aptuveni vēl 10 cilvēki, pamatā pensionāri. Iznāca jauns vīrietis un nosauca manu vārdu un teica, lai sekoju viņam.

Ieejot kabinetā, protams viņš man nestādījās priekšā, kas viņš par dakteri, kā viņu sauc (to sapratu pēc tam). Paprasīja kādas man sūdzības, es protams dāsni izstāstīju. Pēc kā viņš vēlējās apskatīt manu mugurkaulu. Uzspiežot ar pirkstiem pa mugurkaulu, neveicot rengenu, neveicot kaula analīzes, viņš konstatēja, ka mana mugura ir ārprātīgā stāvoklī un steidzami nepieciešama ārstešana. Nosūtīja vēl uztaisīt sirds kardiogrammu, uzkāpt uz aparāta, kas nosaka manu ūdens, tauku procentu organismā utt.

Pēc visa šī teātra atkal bija jāiet pie viņa. Un tad sākās apstrāde... Man jāiziet 3 mēnešu veselības kurss, tad mana mugura būs ideālā stāvoklī. Kurss maksaa 1740 EUR, bet ja piekritīšu šodien tad 1390 EUR. Maksājumu ir iespēja veikt arī 24 mēnešu laikā, katru mēnesi maksājot 74 EUR. Pirmo mēnesi varat nemaksāt un procedūras jau sākt šodien.

Šādi cilvēkus šobrīd apstrādā Krievijā arī, pat jau Malahova raidījumā tika rādīts. Kāpēc es visu šo rakstu, uzmaniet savus vecākus, lai viņi neiekrīt šajās lamatās. Tā jau mums pensijas niecīgas. Esiet uzmanīgi arī paši! Lai veicas" novēl Kristīne.

Ieraksta komentāros cilvēki min, ka arī pieteikušies uz šīm veselības pārbaudēm un pateicas par brīdinājumu.

"Man arī zvanīja. Es uzdevu jautājumu: no kurienes viņiem mans tel.num.? Izlozes kārtībā. Teicu, ka esmu jau izgājusi pārbaudes, bet viņi spieda pa visām veselības iespējamajām problēmu pogām manā vecumā. Viena pārbaude par brīvu, bet pārējās par samsksu. Neuzķēros. Esiet modri," aicina dziedātāja Olga Rajecka.

Par līdzīgām bezmaksas veselības pārbaudēm, kuru rezultātā tiek uzstādīta diagnoze, kuras ārstēšana it kā izmaksā vairāk nekā tūkstoš eiro, ziņojām jau pērn rudenī. Šajā gadījumā Imūnkorekcijas centrs (AS “Nokra”) cilvēkus aicināja uz bezmaksas veselības pārbaudi, pārdesmit minūšu laikā tiek noteikta kāda diagnoze, un personai piedāvāta ārstniecības programma, kuras izmaksas pārsniedz tūkstoš eiro. Ja cilvēkam tādas naudas nav, tad tiek piedāvāts kredīta līgums.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:10

Jaunākās diskusijas