VIDEO: Kravas auto brauc ar plīsušu riepu, kamēr tā "nolec" nost

tautaruna.lv 23.maijs 2019, 18:51
 
Ekrānuzņēmums no Instagram
Cilvēkus sociālajos tīklos šokēti par kāda kravas auto vadītāja attieksmi, turpinot ceļu ar bojātu riepu.

Šodien ievietotajā video redzams, ka kravas automašīnas šoferis ieslēdzis avārijas signālu, un pēc aculiecinieku teiktā, brauc ar "pārsprāgušu riepu kādus 10 kilometrus". Video redzams, ka vienā brīdī bojātā riepa "nolec" no diska. Šoferis pēc tam nogriežas no ceļa Pļaviņas-Rīga, lai apstātos blakus esošajā atpūtas laukumā.

View this post on Instagram

A post shared by dtp_latvia (@sadursme) on

"Spriežot pēc ieslēgtajiem avārijas signāliem, tas cirvis zina, ka riepa plīsusi, bet tāpat turpina ceļu apdraudot citu cilvēku veselību un dzīvību," komentāros raksta Jānis.

Citi komentētāji norāda, ka kravas auto šoferim nebija iespēja ātrāk apturēt transporta līdzekli, jo ceļa apzīmējums gar malu ir nepārtraukta līnija, kas neļauj apstāties. Cilvēki citē Ceļu satiksmes noteikumu 137. punktu: Piespiedu apstāšanās gadījumā vietās, kur apstāšanās vai stāvēšana aizliegta, transportlīdzekļa vadītājam jādara viss iespējamais, lai atbrīvotu brauktuvi un nogādātu transportlīdzekli vietā, kur apstāšanās un stāvēšana nav aizliegta.

"Šajā ceļa posmā šis laukums, kurā viņš iegriezās arī ir pirmais pēc laba gabala, bet, protams, viņš jau pats varēja sēdēt ceļa vidū un mainīt riepu," spriedelē kāds Instagram lietotājs.

Jau ziņots, ka braukšanas laikā sprāgstot kravas automašīnas riepai, vakar Ērgļu novada Ērgļu pagastā gājuši bojā divi cilvēki no pretimbraucošas automašīnas un vēl divi pēc negadījuma nogādāti slimnīcā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Trešdien plkst.14.30 Ērgļu novadā Ērgļu pagastā, autoceļa Rīga-Ērgļi 97.kilometrā, 1967.gadā dzimušam vīrietim vadot automašīnu "Scania" ar piekabi, transportlīdzeklim plīsa priekšējā kreisā riepa, kā rezultātā tas zaudēja vadāmību un iebrauca pretējā braukšanas joslā, kur notika frontāla sadursme ar automašīnu "Opel", kuru vadīja 1972.gadā dzimis vīrietis.

Ceļu satiksmes negadījumā gāja bojā automašīnas "Opel" vadītājs un pasažiere, 2004.gadā dzimusi meitene. Savukārt vēl vienu "Opel" pasažieri un "Scania" vadītāju nogādāja medicīnas iestādē.

Policija skaidro negadījuma apstākļus. Par notikušo sākts kriminālprocess.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:53

Jaunākās diskusijas