Meitenīte pēc kukaiņa koduma saķer infekciju un vairs neatpazīst vecākus

tautaruna.lv 2.jūnijs 2019, 16:00
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme/Pixabay
Septiņus gadus vecās meitenītes, kura knapi pamanāma moskīta koduma dēļ piedzīvoja biedējošas lēkmes un halucinācijas, mamma Hollija brīdina par to radītajām sekām, ziņo "The Mirror".
Laurena tika nogādāta kādā Amerikas slimnīcā pēc tam, kad viņu bija sakodis infekciju pārnēsājošs insekts. Meitenīte kādu brīdi neesot spējusi atpazīt savus vecākus.

Viņai tika diagnosticēta reta slimība, "La Crosse" encefalīts, kas izplatās no moskītiem, kuri dzīvo kokos. Tā var izraisīt arī paralīzi.

Māti meitas veselība sāka īpaši uztraukt pērnā gada 16. augustā, kad viņai sākās drudzis un temperatūra sasniedza 40,5 grādus. Ārsti paziņoja, ka Laurenai ir urīnceļu infekcija, bet, kad meitenīte atgriezās mājās, viņa kļuva nikna un dezorientēta. Kamēr māte bija devusies pēc zāļu receptēm, viņas vīru Džonatanu krietni pārbiedējis meitas stāvoklis. Kad Hollija piebrauca pie mājas, viņas vīrs bija izskrējis ārā un sacīja, ka ar Laurenu kaut kas nav kārtībā.

"Kad es iegāju iekšā, viņa man neatsaucās. Viņa bija apjukusi. Viņa nezināja, kas es esmu. Viņa palika dusmīga. Viņa lūdza ūdeni, un, kad es viņai to atnesu, viņa aizmeta glāzi prom," atminas Hollija. Vecāki izsaukuši mediķus un meita atkārtoti tajā pašā dienā tika nogādāta slimnīcā.

Meitenīte tika ievietota intensīvās terapijas nodaļā, kur ārsti pārbaudīja, vai viņa nav saķērusi meningītu, viņi Laurenai lika lietot antibiotikas un pretvīrusu līdzekļus. Pēc divām dienām viņu pārvietoja uz infekcijas slimību nodaļu, jo meitenīte piedzīvoja biedējošas lēkmes.

Meitenīti no slimnīcas izlaida pēc sešām dienām. "Es biju tik pārbijusies par viņas vešanu mājās," stāsta Hollija. Viņa neesot pilnvērtīgi gulējusi nedēļām ilgi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:14

Jaunākās diskusijas