Pie sirmgalves, kura divas dienas bezspēcīgi nogulējusi saulē, "ātrie" brauc pusotru stundu

tautaruna.lv 19.maijs 2019, 18:40
 
Attēlam ilustratīva nozīme / Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency
Ar atgadījumu dalījusies bijušās iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces meita Helēna, kura kādā lauku mājā atradusi bezpalīdzīgi guļam sirmgalvi, kurai bija palicis slikti un nespēja iecelties.

"Biju lauku mājās. Tur dzīvojošajai 79 gadus vecajai tantei bija palicis slikti un viņa divas dienas gulējusi ārā saulē, nav varējusi piecelties. Izsaucām ātro palīdzību. Gaidījām teju pusotru stundu. Tāds diezgan izšķirošs laika sprīdis, ne? Lauki Ozolainē, 20 km no Bauskas," mikroblogošanas vietnē Twitter raksta Helēna.

Ieraksta komentāros teikts, ka sirmgalvi vajadzēja aizvest, uz ko Helēna norāda, ka "nedrīkst cilvēku kustināt, ja nezina, vai nav kāds lūzums u.tml.".

Lai Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi ātrāk spētu nokļūt pie pacientiem dzīvībai bīstamās situācijās, dienests veido jauna tipa brigādes un atsevišķos Latvijas novados arī jaunus brigāžu punktus, šī gada februārī paziņoja dienests. Jaunajās brigādēs uz izsaukumiem dodas viens mediķis un operatīvā transportlīdzekļa vadītājs. Tās strādā dienas laikā no plkst. 8 līdz 22, kad tiek saņemts visvairāk zvanu uz ārkārtas tālruni 113 un izpildīti ap 80% no visiem izsaukumiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:21

Jaunākās diskusijas