Absurds! Ūdrītim lūdz pamest ēstuvi Ventspilī

tautaruna.lv 8.maijs 2019, 14:11
 
Kaspars Krafts/F64 Photo Agency
Pirms trim gadiem janvārī mūziķis Rolands Balodis-Ūdris cieta satiksmes negadījumā, pēc kura viņš ir 1.grupas invalīds. Lai gan sabiedrība sniegusi finansiālu un morālu atbalstu gan mūziķim, kas tautā mīļi dēvēts par Ūdrīti, gan viņa ģimenei, joprojām abiem mīļotajiem, diemžēl, nākas sastapties ar reizēm absurdu sabiedrības locekļu rīcību.
"Šodien saskārāmies ar "interesantu" situāciju. Mans vīrs Rolands Ūdris, kā allaž pusdienas laikā ratiņkrēslā asistentes pavadībā tika vests uz kādu kafejnīcu Ventspilī paēst pusdienas. Ūdris pēc avārijas, kas notika pirms 3 gadiem ir 1.grupas invalīds. Viņam ir grūtības ēst, palīdz asistente un ēdot/dzerot bieži ir jāklepo un izskatās šmucīgi. Taču, mēs viņu tāpēc netaisāmies izolēt no sabiedrības," trešdienas pēcpusdienā sociālajā tīklā facebook raksta mūziķa sieva Ilona.

"Taču, pieņemu, ka citi - veselie "normālie" cilvēki uzskata savādāk...Šodien Olimpiskais centrs Ventspils kafejnīcas darbiniece Rolanda asistentei palūdza aiziet ar Rolandu projām un nākt vēlāk ēst, jo drīz tur nākšot ēst sportisti-futbolisti, kam esot nepatīkams šis skats kā Rolands ēd."

"Tad, varbūt turpmāk Latvijā vajag ieviest likumu, ka uz kafejnīcu durvīm, kam traucē invalīdi, tiek uzlīmētas zīmes "Invalīdiem ēst aizliegts", vai jānorāda stundas, kurās invalīdi tur drīkst uzturēties," retoriski jautā Ilona.

Jau vēstīts, ka 2016.gada 17.janvārī mūziķi Rolandu Balodi- Ūdri Rīgā notrieca automašīna. Pēc notikušā dziesminieks ar smagām traumām nogādāts slimnīcā, kur sākotnēji ārsti nedeva lielas cerības par viņa izdzīvošanu. Jau trešo gadu mūziķis cenšas atgūties no avārijā gūtajām traumām. Šobrīd viņš kopā ar sievu Ilonu un dēlu Bārtu mīt Ventspilī.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:10

Jaunākās diskusijas