Pasažiera uzņemti kadri- kā "Sukhoi Superjet 100" veica ārkārtas nosēšanos Rīgā

tautaruna.lv 6.maijs 2019, 17:00
 
Ekrānšāviņš no video
Svētdien, Maskavas Šeremetjevas lidostā, Krievijas nacionālās aviokompānijas "Aeroflot" lidmašīna "Sukhoi Superjet 100" veica avārijas nolaišanos. Tās laikā lidmašīna aizdegusies un nelaimē dzīvību zaudējis 41 cilvēks. Izrādās, aprīļa beigās paaugstinātas drošības apstākļos lidostā "Rīgā" arī nolaidusies lidmašīna "Sukhoi Superjet 100".
Lidostas "Rīga" pārstāve Laura Karnīte portālam "jauns.lv" pastāstīja, ka lidosta saņēmusi ziņojumu no lidmašīnas par tehniskām problēmām un tā nolaižoties tika sagaidīta pēc augstākajām drošības prasībām. Sociālajā tīklā facebook viens no lidmašīnā esošajiem pasažieriem publicējis video, kurā redzams, kā risinājušies notikumi aprīļa beigās.

Jau vēstīts, ka pēc Šeremetjevas lidostas sniegtās informācijas, Krievijas nacionālās aviokompānijas "Aeroflot" lidmašīna "Sukhoi Superjet 100" ar 73 pasažieriem un pieciem apkalpes locekļiem pacēlusies no Šeremetjevas lidostas, lai dotos uz Murmansku, taču apkalpe ziņojusi par tehnisku problēmu un nolēmusi atgriezties. Lidmašīna veikusi "cieto" nolaišanos uz skrejceļa.

Pēc informēta avota teiktā, lidmašīnai radušās tehniskas problēmas, tāpēc piloti nolēmuši atgriezties lidostā, taču nolaišanās laikā aviolainera šasija un priekšgals atsitušies pret skrejceļu un lidmašīna aizdegusies, jo degvielas tvertnes bijušas pilnas. Turklāt bija pazuduši radiosakari ar dispečeriem.

Aviokompānija "Aeroflot" apstiprinājusi vienīgi to, ka lidmašīna atgriezusies lidostā tehnisku iemeslu dēļ un ka pēc nolaišanās aizdegušies tās dzinēji.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:17

Jaunākās diskusijas