Rīgas centrā iedzīvotāju acu priekšā regulāri notiek kas briesmīgs

tautaruna.lv 24.aprīlis 2019, 17:20
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Kāda Rīgas centra nama iedzīvotājiem jau ilgu laiku nākas noskatīties uz savu kaimiņu briesmīgajām izdarībām - alkohola un narkotiku lietošana, pēc kā kāpņu telpā mētājas šļirces, arī nodarbošanās ar seksu citiem redzamās vietās, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Daudzi nama iedzīvotāji ziņo par Rīgas pašvaldībai piederoša dzīvokļa īrniekiem, kuru uzvedība gadu gaitā ne vien nav tīkama pārējiem, bet arī apdraud iedzīvotājus.

"Tas jau novērojams kādus 10 gadus. Cik šie cilvēki te ir, tik ilgi ir arī problēmas. Gan viņi paši [pašvaldības dzīvokļa īrnieki], gan tie, kuri pie viņiem ierodas, it kā draugi, kaitē pārējiem iedzīvotājiem. Te var novērot visu: alkohola, narkotiku lietošanu, prostitūciju un visu pārējo. Pie šiem iedzīvotājiem ierodas citas personas, kas nav piederošas mājai, staigā pa visiem stāviem piedzērušies, visur smēķē. Atstāj aiz sevis drazu, alkohola pudeles, kuras bieži tiek saplēstas. Tāpat kāpņu telpā arī prezervatīvi, šļirces. Kā geto kaut kādā," pauž vietējais.


Iedzīvotāji stāsta, ka nereti skatam paveroties publiska nodarbošanās ar seksu turpat uz kāpņu telpas kāpnēm vai palodzēm. Narkotikas tiekot lietotas arī pie ieejas durvīm, sašutis ir iedzīvotājs.

Nama iedzīvotāji pieprasa pašvaldībai izlikt no dzīvokļa konkrētos īrniekus.

“Tika nosūtīts e-pasta ziņojums un ierakstīta vēstule, sūdzoties par šiem kaimiņiem. Uz to Mājokļu un vides departamentā atbildēja, ka tā neesot viņu problēma. Teica, lai vēršas pie apsaimniekotāja, ”Rīgas namu pārvaldnieka”. Tomēr apsaimniekotājs apsaimnieko koplietošanas telpas, ne jau dzīvokli, kas nav viņu īpašumā. Sūta viens pie otra, nav ne jausmas, ko iesākt,” izmisumā ir mājas iedzīvotājs.


Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta (RD MVD) Dzīvokļu pārvaldes direktore Mārīte Javorska stāsta, ka, piešķirot dzīvokli, potenciālais īrnieks, viņa uzvedība netiek vērtēta. Javorska stāsta, ka konkrētie īrnieki bijuši tiesīgi saņemt mitekli šajā namā, jo bija reģistrēti rindā uz dzīvokli un atbilduši palīdzības saņemšanas nosacījumiem.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:18

Jaunākās diskusijas