"Drausmīgākais rīts manā mūžā"; jauniete stāsta par vizīti pie zobārsta Rīgā

tautaruna.lv 25.marts 2019, 11:50
 
F64
Kāda 21 gadu veca jauniete dalījusies ar stāstu, cik briesmīga izvērtusies viņas vizīte pie zobārsta VCA poliklīnikā Aura.
Jauniete raksta, ka no ārsta kabineta izgājusi raudādama un tas bijis drausmīgākais rīts viņas mūžā.

"Tas bija drausmīgākais rīts manā mūžā, es vēl nekad nebiju tik ļoti apvainota. Mēs jau pašā sākumā ar zobārstu neatradām kopīgu valodu, bet pēc tam sākās zaļi brīnumi. Saka, lai ejam bildēt zobu. Es viņai vienkārši uzdevu jautājumu: "Es atvainojos, kāpēc katru reizi, kad es atnāku uz šo poliklīniku, man ir jābildē zobi?" (es 4 reizes biju šajā poliklīnikā, pie vitas pirmo reizi). Viņa sāka ar mani šausmīgi runāt, teica, ka tā vajag. Narkozi man uztaisīja un bija jāsēž pusstunda. Pusstunda! Viņa pa to laiku staigāja, sarunājās.

Ļoti nervoza bija, kad beidzot sāka taisīt zobu, viņa visu laiku teica, ka ar mani ir šausmīgi strādāt un man to galvu un žokli uz visām pusēm raustīja, teica, kas par cilvēku.. Kā tā var... Visu laiku teica kaut ko par manu muti, lai taisu vaļā, reizēm pat kliedzot to teica. Raustīja mani, un es pat jutu, kā viņa sagaidīja, kad man narkoze iedarbosies un es neko nejutīšu un tad kā sāka manu zobu taisīt rupji it kā vecas kurpes mazgātu. Tās bij šausmīgākās 10 minūtes manā mūžā, ļoti aizskarta jūtos. Izgāju visa asarās. Nosaucu viņu par monstru un aizgāju prom. Neprotu es skaisti runāt un labi aprakstīt to visu, bet iekšā biju sagrauta. Šausmīga attieksme. Atlaist!" raksta jauniete.

Tikmēr komentāros jaunietei norāda, ka viņai nav bijis tiesību rupji izteikties par citu cilvēku.

Viņa gan uzsver, ka nepieļaus pret sevi tādu attieksmi.

"Varbūt arī es pārspīlēju, nosaucot cilvēku sliktā vārdā, bet mani var saprast. Pret mani tā neviens neizturēsies. Tā nedrīkst! Mana attieksme parasti ir ļoti laba pret ārstiem un vecākiem cilvēkiem īpaši."

Jāpiebilst, ka pacienti ik pa laikam sūdzas par medicīnas personāla attieksmi Latvijas slimnīcās. Piemēram, nesen tika vēstīts, ka kāds pacients dalījies negatīvā pieredzē, apmeklējot Rīgas Stradiņa Universitātes Stomatoloģijas institūtu. Vizīte pie zobārsta esot pārvērtusies gluži vai murgā.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:40

Jaunākās diskusijas