Ieraugot likumsargus, "invalīde" Liepājā pēkšņi kļūst vesela

tautaruna.lv 15.marts 2019, 16:03
 
F64 Photo Agency
Ne reizi vien dzirdēts par viltus ubagotājiem, kuri sastapti Rīgas ielās. Izrādās, šie cilvēki mēdz "migrēt" un ziņas par viņiem pienāk no dažādām Latvijas vietām.

14.martā pie centrā patrulējošiem Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas darbiniekiem vērsās kāda persona, kura paskaidroja, ka pie Rožu laukuma ubagojot kāda persona, kura, iespējams, izliekas par invalīdu, raksta portāls "liepājniekiem.lv".

"Ierodoties notikuma vietā, tika pamanītas vairākas sievietes ar kruķiem un vienādām invaliditātes pazīmēm," stāsta Liepājas Pašvaldības policijas pārstāvis. "Ieraugot Pašvaldības policijas darbiniekus, sievietes sāka steigties prom, katra savā virzienā. Uzrunājot vienu no sievietēm, tika konstatēts, ka viņa ir no Rumānijas."

Piesaistot Valsts robežsardzes darbiniekus, tika konstatēts, ka uzrādītie Rumānijas personu dokumenti ir īsti: "Pēc tam pārbaudītā sieviete devās prom ar taksometru, neizrādot nekādus kustības traucējumus, kaut gan pirms tam kliboja atbalstoties ar kruķi."

Policija arī atgādina, ka nevajadzētu uzticēties šādu personu lūgumiem pēc finansiālas palīdzības. "Par šādiem ubagošanas mēģinājumiem lūgums nekavējoties informēt policijas darbiniekus zvanot uz tālruni 112 vai 63420269."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas