Vietējie dusmās! Soctīklos tirgojas ar deklarēšanos Mārupē; kāds no tā labums?

tautaruna.lv 13.marts 2019, 19:25
 
Pixabay
Raidījums "Bez Tabu" ziņo par interesantu gadījumu - sociālajos tīklos par 100 eiro gadā pārdod dzīvesvietas deklarāciju Mārupes novadā.

Kā ziņo raidījums, vietējie iedzīvotāji par to ir dusmīgi. Sludinājuma autore ieinteresē potenciālos pircējus ar to, ka Mārupes novada pašvaldība piešķirot lielāku finansiālu atbalstu nekā citviet, ja bērns apmeklē privāto bērnudārzu, ja nav vietas pašvaldības pirmsskolas iestādē.

Vietējie gan norāda, ka novadā jau tā nepietiekot vietu pašvaldības dārziņos to iedzīvotāju bērniem, kas ne tikai ir deklarēti Mārupes novadā, bet arī faktiski tur dzīvo.

Pilsonības migrācijas lietu pārvalde norāda, ka Civillikums neaizliedz šāda veida darbību. Likums atļauj norādīt faktisko dzīvesvietu vienā adresē, bet deklarēt dzīvesvietu citā. Ja abas puses vienojas par dzīvesvietas deklarāciju kādā adresē, pierādīt pārkāpumu un kādu par to sodīt, būšot sarežģīti.

Valsts ieņēmu dienests gan informē, ka sludinājuma izvietotājai būtu jāmaksā valstij nodokļi, ja gadā tiek veikti trīs darījumi vai pieci trijos gados. Tas liecinot par saimniecisko darbību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:11

Jaunākās diskusijas