Skolēna jokošanās ar "E-klasē" ievietotu paziņojumu beidzas ar kriminālprocesu

tautaruna.lv 12.marts 2019, 16:30
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme/Pixabay
Valsts policija (VP) pagājušajā ceturtdienā saņēma informāciju, ka vienā no Vidzemes reģiona izglītības iestādēm kāds pamatskolas klases skolēns "E-klases" sarakstē ir ievietojis paziņojumu par iespējamu vardarbību pret klases biedriem, vēstīts VP Facebook kontā.

Policijā par notikušo ir ierosināts kriminālprocess, tiek skaidroti notikušā apstākļi un iesaistītās personas..

VP uzsver, ka šādus jokus nesaprot - ikviena saņemtā informācija par iespējamiem riskiem tiek uztverta nopietni un tiek rūpīgi pārbaudīta. Likumsargi atgādina, ka šādas darbības ir kriminālsodāmas.

Par notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 132. panta par draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagu miesas bojājumus. Šobrīd notiek izmeklēšana, policija veic visas nepieciešamās darbības, lai noskaidrotu visus apstākļus, iesaistītās personas un motīvus, kādēļ šāds paziņojums ir publicēts.

VP uzsver, ka uztraukumam nav pamata un drošības riski nepastāv. Likumsargi piektdien konkrētajā izglītības iestādē nodrošināja kārtību un drošu mācību norisi, kā arī veica preventīva rakstura darbības, pārrunājot dažādus drošības jautājumus ar izglītības iestādēs skolēniem un administrāciju.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:29

Jaunākās diskusijas