Zibenīga glābšanas operācija! Divi vīri izglābj ledū ielūzušus suņus

tautaruna.lv 12.marts 2019, 18:30
 
Facebook/ekrānšāviņš
Jānis ar sociālā tīkla Facebook starpniecību pavēstījis par glābšanas operāciju, kuru veicis kopā ar savu draugu, lai izglābtu ledū ielūzušus sunīšus.
"Šodien saņēmu palīgā saucienu no sava drauga, kurš pavisam nejauši bija atradies īstajā vietā, īstajā laikā! Viņš bija sadzirdējis jocīgas urkšķošas, burbuļojošas skaņas no Upesciema dīķu puses. Dodoties tuvāk pamanīja ledū ielūzušus suņus. Uzreiz zvanīja man, lai steidzos palīgā ar visu, ko uz ātru roku varu salasīt. Ierados un satiku pilnībā slapju Kārli, kurš nezinot šī dīķa dziļumu bija mēģinājis tuvoties suņiem. Taču vietā, kur bija suņi ir ap 3 m dziļa bedre. Atpazinu suņus! Kaimiņmājas suņi. Brālis ar māsu," raksta Jānis.

Jānis stāsta, ka pie suņiem uzreiz nav bijis iespējams tikt. Ledus lūzis un nelīdzējušas ne paletes, ne dēļi. Viņš zvanījis Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam, taču sapratis, ka svarīga ir katra sekunde un minūte, jārīkojas ir uzreiz.

Facebook/ekrānšāviņš

Pēc tam abi vīrieši devušies uz māju pēc laivas. Tobrīd sunīši, redzot, ka viņi dodas prom, izdvesuši lūdzošas, urkšķošas skaņas.

"Kārlis slapjš līdz kaklam, es tikai līdz ceļiem, bet ar pārsistu un asiņojošu galvu, ko pārsitu, steigā kraujot mašīnā dēļus. Kamēr domājam, kā ātri dabūt laivu uz notikuma vietu, iedodu Kārlim sausu treniņtērpu un zābakus. Pagalmā nav automašīnas, ar ko vest laivu. Karlis jož 500 metrus pēc sava auto. Iekraujam laivu un steidzam pie suņiem. Visādi mēģinām tikt klāt, taču pa ledu paairēt nevar un aizsniegt laivu no krasta, lai pastumtu, arī vairs nevar. Visi priekšmeti nedaudz par īsu," atminas Jānis.

Vīrieši lauzuši ledu, lai izveidotu atvērtu ceļu uz krastu. Viens no suņiem bijis spējīgs peldēt un izpeldējis krastā, taču otram dzīvniekam nav bijis spēka. Otra sunīša atdzisušo ķermeni vīrieši izvilkuši krastā. Pēc tam arī ieradusies VUGD brigāde, suņi sasegti ar segām un nogādāti pie saimniekiem.

Facebook/ekrānšāviņš

"Tagad suņi ir pie saimniekiem, puika izskatās atbilstoši apstākļiem. Meitene čābīgāk. Ceram, ka viss būs labi. Izskatās, ka suņi atradās ūdenī diezgan ilgi, jo bija izkārpījuši jau diezgan lielu gabalu līdz beidzās spēki un uzradās viņu sargeņģelis Kārlis," atzīst Jānis.

Viņš norāda, ka VUGD zvanījis ap 14:21, un glābēji no Rīgas ieradušies pēc 26 minūtēm. Jānis secina, ka ekstremālā situācijā 26 minūšu laikā var paveikt daudz.

Facebook/ekrānšāviņš

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas