"Bērns pārguris, bet joprojām gaidām"'; tēvs neizpratnē par situāciju slimnīcā

tautaruna.lv 11.marts 2019, 18:28
 
Pixabay
Valters mikroblogošanas vietnē Twiiter dalījies ar pārdomām, kamēr viņa bērns gaidīja operāciju Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) Rīgā. Tēvs paudis sašutumu par garajām stundām, kas bērnam jāpavada līdz operācijai.
"Bērnam operācija BKUSā. Jāierodas bija 7:00 (cēlāmies pēc 4:00). Jau pusdienlaiks, bērns pārguris, bet joprojām palātā gaidām. Tas tā normāli pie mums?" neizpratnē Valters.
Citi "čivinātāji" ieteikuši nākamreiz braukt iepriekšējās dienas vakarā un palikt BKUS Vecāku mājā, kur uzturēšanās pieaugušajam ir 4 eiro diennaktī, bet bērniem bez maksas. "Nākamās reizes, cerams nebūs. Bet man vislielākā škrobe, ka netika par ilgo gaidīšanu nekas pabrīdināts. Tad jau visādi varētu sagatavoties," atbild bērna tēvs.
"Mums priekšā nebija nekādi sarežģījumi, bet 5 vai 6 citi tādi paši bērni. Visi nodrīzināti ierasties 7:00," norāda Valters, atbildot uz kādas komentētājas teikto, ka, iespējams, iepriekšējam pacientam bijuši kādi sarežģījumi.
Arī citi cilvēki norāda, ka šāda situācija nav sveša ne BKUS, ne citās slimnīcās, kur jāierodas uz plānotajām operācijām - līdz tām var nākties gaidīt pat vairākas stundas.

BKUS mājslapā norādīts, ka slimnīcas dienas stacionārs sniedz iespēju izmeklēt bērna veselības stāvokli, kā arī saņemt nepieciešamo ārstēšanu (nelielas operācijas, manipulācijas), nepaliekot pa nakti slimnīcā. Nepieciešamības gadījumā pacients uz dienas stacionāru ierodas vairākas reizes. Veicot nepieciešamās manipulācijas vai ārstēšanu, bērns jau pēcpusdienā kopā ar vecākiem var doties mājās, lai turpinātu ārstēšanos ambulatori.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:32

Jaunākās diskusijas