Sieviete, vēloties pārbaudīt pastkastīti, uz pusotru stundu iestrēgst liftā

tautaruna.lv 4.marts 2019, 23:05
 
Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency
Latvijas Vājdzirdīgo atbalsta asociācijas "Sadzirdi" valdes locekle Baiba Bicēna mikroblogošanas vietnē Twitter dalījusies ar nesenu atgadījumu, atklājot, ka kādā rītā, kad vēlējusies pārbaudīt pastkastītes saturu, iesprūdusi liftā un tajā pavadījusi ļoti ilgu laiku.
"Šodien no rīta pusotru stundu pavadīju daudzdzīvokļu mājas iestrēgušajā liftā - mājas tērpā un bez mobilā, jo braucu tikai pārbaudīt pastkastīti. Uz zvana pogas spiešanu nebija reakcijas. Un tikai pēc kādas stundas viens no mājas iemītniekiem bija zvanījis apsaimniekotājam," norāda Bicēna.

Jau vēstīts, ka Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) pēdējo divu gadu laikā ir veicis plānveida pārbaudes 214 no 7300 Latvijā lietošanā esošajiem liftiem un secinājis, ka 43% no tiem var radīt risku cilvēka veselībai un dzīvībai.

Saistībā ar pēdējos gados notikušajām smagajām liftu avārijām PTAC bīstamo iekārtu tehniskās uzraudzības jomā ir veicis plānveida pārbaudes lietošanā esošajiem liftiem. Liftu avāriju cēloņi bija tieši saistīti ar liftu neatbilstošu tehnisko stāvokli - ilgtermiņā pakāpeniski veidojies mehānismu nolietojums, kam par iemeslu ir liftu neatbilstoša uzturēšana.

Lietošanā esošo liftu pārbaudēs konstatēts, ka 68% no pārbaudītajiem liftiem neatbilst normatīvajos aktos noteiktajām prasībām un 43% no pārbaudītajiem liftiem var radīt risku cilvēka veselībai un dzīvībai. Galvenās problēmas saistītas ar savu laiku nokalpojušajiem liftiem un jauno liftu neatbilstību Eiropas Savienības (ES) vienotajām prasībām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:20

Jaunākās diskusijas