Kas ir šis? Aculiecinieks neizpratnē par redzēto Rīgas ielās

tautaruna.lv 21.februāris 2019, 15:46
 
Ekrānšāviņš no twitter.com
Ja sūkstīšanās par bedru skaitu Rīgā jau kļuvusi par klasisku tendenci sociālajos tīklos, tad salīdzinoši retāk dzirdam par remontdarbu laikā Rīgas ielās tapušajiem "brīnumiem". Šoreiz cilvēku uzmanību piesaistījusi kāda pagaidu pāreja.
"Kas, pie velna, ir šis," Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāvjiem jautā kāds mikroblogošanas vietnes twitter lietotājs, kurš publicējis attēlu ar pagaidu pāreju, kas novietota ietves malā. Viņš arī retoriski jautājis, vai tādu vispār var šķērsot cilvēki ratiņkrēslā.

Par situāciju informēta arī atbildīgā institūcija, kas, pēc aculiecinieku stāstītā, konkrēto dēļu konstrukciju papildinājusi ar vēl divām skrūvēm.

Jau vēstīts, ka viena no lielākajām problēmām šajā pavasarī Rīgas ielās ir lielais bīstamo bedru skaits. Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka lai arī Zemitāna tilts ir nonācis tik sliktā tehniskā stāvoklī, ka lielo bedru dēļ uz tā nācies samazināt atļauto braukšanas ātrumu, pilnīga tilta pārbūve nav gaidāma ātrāk kā 2021.gadā.

No šodienas uz Jorģa Zemitāna tilta abos braukšanas virzienos maksimālais atļautais braukšanas ātrums ir noteikts 30 kilometri stundā. Ierobežojumi noteikts saistībā ar satiksmei bīstamām bedrēm, kas uz tilta veidojas straujas gaisa temperatūras maiņas ietekmē.

Lai gan Rīgas domes Satiksmes departaments ir uzdevis pilnsabiedrības "Daugavas labā krasta uzturētājs" nodrošināt pastiprinātu tilta brauktuves stāvokļa kontroli, lai nekavējoties veiktu satiksmes drošībai bīstamo avārijas bedru remontu, būtiski uzlabojumi tiltam nav gaidāmi ātrāk kā pēc diviem gadiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:10

Jaunākās diskusijas