Sirmgalve četrrāpus jādodas pakaļ dokumentiem uz PMLP nodaļu Limbažos

tautaruna.lv 17.februāris 2019, 15:17
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
Kāda sieviete Limbažos kļuva par situācijas aculiecinieci, kad sirmgalve, kura spēj pārvietoties vien ar staiguli, rāpus devās uz Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) nodaļu, jo ēka nav pielāgota cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

"Biju aizbraukusi uz PMLP izņemt dokumentus, devos projām, kad redzēju, kā ēkā uz PMLP mēģina nokļūt cilvēks cienījamā vecumā ar kustību traucējumiem!
Ja āra trepes vēl akceptēja, tantes palīglīdzekli, tad iekštelpu trepes kundze pārvarēja četrrāpus.Tas nav normāli!!!" raksta Madara.

Ekrānuzņēmums no Facebook

Madaras ierakstu pamanījusi arī invalīdu un viņu draugu apvienība "Apeirons": "Diemžēl Limbažos cilvēkiem, kuri nevar uzrāpties pa kāpnēm nav iespējams saņemt SVARĪGĀKO dokumentu - pasi/ID! PMLP, šis jautājums ir jārisina nekavējoties!"

Situāciju komentējis arī PMLP: "Mēs izsakām nožēlu par radušos situāciju un uzskatām, ka šādi gadījumi neatbilst mūsu klientu apkalpošanas vērtībām - būt pieejamiem visiem Latvijas iedzīvotājiem.

Tajā pašā laikā informējam, ka cilvēkiem ar invaliditāti vai kustību traucējumiem, ir pieejams bezmaksas pakalpojums - vizīte dzīvesvietā, kas ir jāpiesaka telefoniski.

Apzināmies, ka gados vecākiem cilvēkiem nav brīvas pieejas internetam un mūsu publicētajai informācijai, tādēļ gadījumos, kad klients ir ieradies mūsu nodaļā un viņam nav iespējams, vai ir apgrūtinoši doties uz nepieciešamo telpu, mūsu klientu apkalpošanas speciālisti klientu apkalpo ārpus savām darba telpām. Papildus informējam, ka mēs esam lūguši ēkas īpašniekam - Iekšlietu ministrijas Nodrošinājuma valsts aģentūrai par iespēju ierīkot Limbažu nodaļā ārējo liftu, kas būtiski uzlabotu klientiem pieejamību mūsu piedāvātajiem pakalpojumiem. Vēlreiz atvainojamies par sagādātajām neērtībām!"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:56

Jaunākās diskusijas