Pircēja neizpratnē par cenu atšķirībām Lietuvā un Latvijā

tautaruna.lv 14.februāris 2019, 17:23
 
Ilze Zvēra/ F64 Photo Agency
Kārtējo reizi sociālajā tīklā facebook publicēts stāsts par to, ka Lietuvā iespējams par visai niecīgu summu iegādāties medikamentu, kas Latvijā maksā krietni dārgāk.
Kāda sieviete pastāstījusi, ka aptiekā Lietuvā farmaceitei jautājusi par kādu medikamentu, kura cenu tur bijusi 1.77 eiro. Tiesa, šāds pats medikaments ar Latvijā maksājot 8.33 eiro. Jāsaka gan, ka konkrētā medikamenta nosaukums ierakstā netiek minēts.

Arī citi ieraksta komentētāji norāda, ka šis nav pirmais šāda veida gadījums. Piemēram, kāda sieviete norāda, ka viņa Krievijā iegādājusies bērniem paredzēto medikamentu "Nurofen" par to vien samaksājot 3 eiro. Tikmēr Latvijā šīs zāles maksā aptuveni 9 eiro.

Tikmēr ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka saistība ar zāļu verifikācijas sistēmas ieviešanu atsevišķu ražotāju zāļu cenas varētu pieaugt par 8-14 centiem uz vienu iepakojumu.

Zāļu cenu pieaugums būs atkarīgs no tā, kādas būs izmaksas ražotājam, turklāt to, vai zāļucena palielināsies noteiks arī tas, cik uzņēmējam būs iespējams izmaksas segt no saviem avotiem, kā arī no tā, kādā stāvoklī bijis iepakojums līdz šim.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:10

Jaunākās diskusijas