Absurds! Sievietei neatklāj, kā klājas viņas mātei Rēzeknes pansionātā

tautaruna.lv 4.februāris 2019, 14:38
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme. / F64
Kāda sieviete nav varējusi uzzināt, kā klājas viņas mātei, kas atrodas Rēzeknes pansionātā, darbiniekiem aizbildinoties ar datu aizsardzības regulu, vēstīja LTV raidījums "4.studija".

Maija šobrīd dzīvo Nīderlandē, taču viņas mamma - Rēzeknes pansionātā. Lai gan meita ar māti regulāri sazvanās, ir brīži, kad gribētos uzzināt profesionāļu viedokli.

Taču, uzdodot šādu jautājumu pa telefonu, pansionāta darbinieki Maijai atteikušies izpaust jebkādu informāciju, aizbildinoties ar Datu aizsardzības regulu. "Es neprasīju viņas personas kodu, ne bankas kontu, ne kaut ko tādu - es prasīju, kā viņa jūtas. Droši vien tā ir sistēmas vaina, jo tiešām tas nav tāpēc, ka tie darbinieki ir ļaundari vai viņi neko negrib," stāstīja Maija.

Labklājības ministrijas pārstāvis Egils Zariņš tikmēr norāda, ka valstī nav kopīga regulējuma šādām situācijām, tāpēc tas ir darba organizācijas jautājums.

Datu valsts inspekcija skaidro, ka šādās situācijās viss esot atkarīgs no pārziņa, kurš ir atbildīgs par datu apstrādi konkrētā iestādē. Šeit pie vainas neesot Datu aizsardzības regula, jo šādi noteikumi spēkā bijuši arī iepriekš.

Lai gan telefoniski Maijai ar aprūpes namu problēmu atrisināt neizdevās, pēc laika, ierodoties klātienē, viss esot mainījies. "Kad es aizbraucu uz Latviju, viņi bija jau sagatavojuši tādas iesnieguma formas, kuras vajadzēja parakstīt gan manai mammai, gan man, un tātad šobrīd pa telefonu es informāciju varu iegūt," teica Maija.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas