Tuvinieki pārdzīvo, ko Jēkabpils reģionālajā slimnīcā nācies piedzīvot 91 gadu vecai kundzei

tautaruna.lv 31.janvāris 2019, 18:04
 
Ekrānšāviņš no video
Lai gan Latvijā netrūkst cilvēku, kuri no sirds var pateikties mediķiem par viņu nesavtīgo darbu, tomēr atkal jārunā par situāciju, kad tuvinieki neizprot, kā medicīnas iestādē var rīkoties tās darbinieki.

Raidījums "Bez Tabu" informē, ka 91 gadu vecas sirmgalves tuvinieki pārdzīvo un ir šokēti par to, ka viņa piecas dienas turēta piesieta pie gultas Jēkabpils reģionālajā slimnīcā. Pacientes tuvinieki uzskata, ka slimnīcas personāls cietsirdīgi izturējies pret sievieti, norāda raidījums.

”Mana mamma ir slimnīcā ar lauztu gūžas kaulu. Viņai slimnīcā ir piesietas abas rokas. Mēs katru dienu braucam ciemos pie viņas, vienu roku atsienam. Tad vismaz tā normālāk var dzīvoties. Kā viņu piesien… Man ir grūti runāt! Kāpēc notiek tāda vardarbība pret vecu cilvēku, kurš nevar sevi aizsargāt? Slimu cilvēku,” neizpratnē ir pacientes meita.

Jēkabpils reģionālās slimnīcas galvenais ārsts Andrejs Miļčevskis ir pārliecināts, ka pacientes fiksēšana pie gultas bijusi pamatota.Taujāts, vai bijis nepieciešams pacienti fiksēt visas piecas dienas, kamēr viņa atradās slimnīcā, galvenais ārsts Miļčevskis teic, ka ”šaubu nav”, ja šādu risinājumu pašas pacientes drošībai izvēlējies ārstējošais ārsts. Tāpat galvenais ārsts norāda, ka nomierinošie medikamenti nebūtu pietiekami labs risinājums, sarunā ar raidījuma veidotājiem norādījis slimnīcas pārstāvis.

Avots: Raidījums "Bez Tabu"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:47

Jaunākās diskusijas