"Palātā ar svešu vīrieti"; 17 gadus veca paciente Bērnu slimnīcā jūtas neērti

tautaruna.lv 22.janvāris 2019, 9:30
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme. / F64
Kāda sieviete ir neizpratnē par Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas personāla rīcību. Viņa jautā, vai tas ir ētiski.
Portālā "sudzibas.lv" sieviete raksta, ka runa ir par 17 gadus vecas pacientes uzturēšanās apstākļiem slimnīcā.

"Vai ir normāli, ka 10. nodaļā 17 gadīgu pacienti ievieto kopējā palātā, kurā ir bērniņš ar tēti? Tikko ir uzsākta ķīmijterapija, meitene ir ļoti emocionāla un plus tam visam 24 stundas diennaktī vienā palātā ar svešu vīrieti. Cik tas ir ētiski? Piebildīšu, ka, ienākot nodaļā, teica, ka būs atsevišķa palāta, bet tad virsmāsa pārdomāja, nodaļā ir brīvas palātas. Vispār atmosfēra ir slikta, kaut arī māsiņas savu darbu veic ļoti profesionāli, par to paldies," raksta sieviete.

Tikmēr komentāros cilvēkiem ir dažādi viedokļi. Daļa domā, ka situācija ir normāla, savukārt daļai nešķiet, ka tas ir pareizi.

"Jā, ņemot vērā, ka tētis tur arī nakšņo, ne tikai uzturas apmeklētājiem paredzētajā laikā, tas nešķiet pareizi. Pašsaprotami ka ne meitene jūtas ērti, ne arī tur esošais tētis. Ko personāls par šo saka? Hmmm, cik nu ir būts slimnīcas, neatminos, vai maz vīrieši un sievietes tiek likti vienā palātā!? Arī 10+ gadus atpakaļ, šai pašā slimnīcā, būdama kā paciente, puikām un meitenēm bija atsevišķas palātas.. bet tas gan cits stāsts, jo šis tēvs neuzturas kā pacients.. Bet situācija aplama," teikts kādā komentārā.

Jāpiebilst, ka pacienti ik pa laikam sūdzas par medicīnas personāla attieksmi un apstākļiem Latvijas slimnīcās. Piemēram, nesen kāda sieviete sūdzējusies par apstākļiem Stradiņa slimnīcas Dzemdību nodaļā.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas