"Tikām ārā caur būvlaukumu"; apmeklētāja sašutusi par evakuāciju "Alfā"

tautaruna.lv 20.janvāris 2019, 16:41
 
Ģirts Ozoliņš, F64 Photo Agency
Pamatīgu ažiotāžu sociālajos tīklos sacēlusi piektdienas vakarā notikusī evakuācija tirdzniecības parkā (t/p) "Alfa", Rīgā. Izdzirdot paziņojumu apmeklētājiem pamest telpas pa speciālajām evakuācijas izejām, izrādījās tās ir slēgtas.

"Vakardienas kino vakars t/p “Alfa” pārvērtās par ekstrēmu pasākumu, kad ap plkst.21.00 skaļruņos atskanēja informācija nekavējoties pamest ēku caur evakuācijas izejām, bet tās izrādījās slēgtas... Meklējot citu izeju, sastaptais apsardzes darbinieks paziņoja, ka drīz tiks atnesta atslēga. Nopietni? Avārijas izejas atslēga? Viss kārtībā jums tur? Finālā tikām ārā caur būvlaukumu, kāpjot lejā pa slidenām metāla trepēm," raksta Dace.

Ekrānuzņēmums/Facebook

Tāpat atpūtas parka apmeklētāja aicina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu apsekot šādus objektus "nevis nosūcējus dzīvokļos", uzskata sieviete.

"Sajūtas bija baisas, cilvēki bija satraukušies par notiekošo, kad skaļruņos nemitīgi ziņo, ka ir jāpamet ēka, bet metāla durvis ir slēgtas," atceras Dace.

Pats t/p "Alfa" savos paskaidrojumos ir ļoti īss:

Iepriekš ziņots, ka pērnā gada nogalē "Alfā" regulāri skanēja evakuācijas paziņošanas sistēma, kuru tirdzniecības parka pārstāvji skaidroja kā tehnisku kļūdu vai cilvēka kļūmi, netīšām to iedarbinot.

11. janvārī tirdzniecības centrs atzīmēja spāru svētkus jaunajai piebūvei, kas tirdzniecības parka teritoriju palielinās līdz 100 000 kvadrātmetru.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:38

Jaunākās diskusijas