"Tad tika konstatēta viņa nāve"; rīdzinieki kaimiņa nāvē vaino policiju

tautaruna.lv 16.janvāris 2019, 13:15
 
F64
Rīgā kāda Maskavas ielas nama iedzīvotāji ir pārliecināti - ja vien Valsts policijas darbinieki rīkotos citādāk, viņu kaimiņš nenomirtu, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
7. janvāra vakarā Maskavas ielā konstatēta ūdens noplūde. Vīrietis, no kura dzīvokļa ūdens tecējis, pēc vairākkārtējas iedzīvotāju klauvēšanas pie durvīm tās neatvēris. Līdz ar to atbildīgie dienesti ūdeni atslēguši, lai ūdens noplūdi likvidētu. Sākotnēji nevienam pat prātā neienācis, ka vakars beigsies ar traģēdiju, taču tas noticis.

Pēc ūdens noplūdes likvidēšanas kaimiņu prāts bijis nemierīgs, jo vīrietis, kurš dzīvojis piektā stāvā dzīvoklī, durvis vaļā nevēris. Jāpiebilst, ka dzīvoklī bijusi ieslēgta gaisma. Tāpat bijušas dzirdami nemitīgi trokšņi, kurus aculiecinieki raksturo kā gārdzošas, sēcošas skaņas. Iedzīvotāji izlēmuši par situāciju ziņot likumsargiem.

Viola kopā ar vīru notikuma vietā bijuši visu laiku - kļuvuši par aculieciniekiem, viņuprāt, nekorektai Valsts policijas rīcībai. Kaimiņiene ir pārliecināta, ka policija vilcinājusies pieņemt pareizo lēmumu, proti, durvis izlauzt. Līdz ar to noticis ļaunākais - 45 gadus vecs vīrietis atrasts miris vannā.


“Tad, kad vairs nebija šīs te gārgšanas un sēkšanas, ugunsdzēsēji pieņēma lēmumu ar pacēlāju caur piektā stāva logu iekļūt dzīvoklī. Tad tika konstatēta vīrieša nāve,” atklāj Viola.

Iedzīvotāji ir pārliecināti, ka tieši Valsts policijas dēļ kaimiņš devies aizsaulē.

Rīgas Ķengaraga iecirkņa priekšniece tam nepiekrīt. Inga Meikšāne uzsver sākotnējo iedzīvotāju zvanu, kurā ziņots par ūdens noplūdi dzīvojamajā mājā. Tobrīd neviens nevarējis zināt, ka situācija rezultēsies traģēdijā. Inga stāsta, ka nākamais zvans saņemts ap plkst. 22.00. Tas bijis jau konkrēts - ziņots par to, ka Valsts policijas pārstāvju klātbūtne nepieciešama, lai lemtu par nepieciešamību iekļūt dzīvoklī.

Tobrīd brigāde, kas 7. janvāra vakarā strādājusi, atradusies citā izsaukumā. Mirklī, kad darbs tur bijis pabeigts, likumsargi ieradušies Maskavas ielā un nekavējoties pieņēmuši lēmumu par iekļūšanu dzīvoklī. Tāpat Meikšāne nekomentē iespējamo nāves cēloni un no komentāriem izvairās, uzsverot, ka dotajā brīdī nav mediķu atzinuma, ka cilvēks miris tieši Valsts policijas kavēšanās dēļ. Taču sola, ka kriminālprocesa ietvaros, tas tikšot noskaidrots.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas