Jēkabpilī vīrietis ceļ trauksmi par apstākļiem sievas darbavietā

tautaruna.lv 16.janvāris 2019, 9:30
 
F64
Kāds vīrietis, stāstot par darba apstākļiem sievas darba vietā, uzdod jautājumu, vai tiešām darbinieki tiek uzskatīti par vergiem?
Portālā "sudzibas.lv" vīrietis raksta, ka sieva strādājusi veikalā "Rimi", kas atrodas Jēkabpilī.

"Sieva 2018. gada decembrī sāka strādāt RIMI Jēkabpilī. 14.janvārī ierodoties darbā, tika izsaukta pie vadītājas uz kabinetu un tika informēta, ka tiek atlaista. Iemesls netika paskaidrots, jo bija vēl pārbaudes laiks. Iepriekšējā dienā veikala vadītāja zvanīja sievai un jautāja, vai vienas citas darbinieces vietā nevar iziet uz darbu(savā brīvdienā), sieva paskaidroja, ka nevar jo formas tērps ir izmazgāts un žūst. Darba grafiks uz janvāra mēnesi bija izsniegts decembra beigās. Iepriekš bija jau nostrādātas trīs dienas, tad bija brīvdiena (kad piezvanīja veikala vadītāja), nākamajā dienā bija darbdiena (šajā dienā tika paziņots par atlaišanu). Vai tad tiešām šāda vadība domā, ka darbinieki ir vergi? Ka darbiniekiem nevar būt brīvais laiks, kas ir jau saplānots. Vēl vēršu uzmanību, ka ir bērns 2,5 gadus vecs, ko pārmaiņus savās brīvdienās ar sievu pieskatījām, jo slimoja. Ļoti cūciska attieksme no veikala vadītājas puses, jo tas nozīmē, ka nevari iziet uz darbu pēc viņas aicinājuma, tiec atlaists," sašutis ir vīrietis.

Tikmēr komentāros cilvēki norāda, ka šajā gadījumā vēlētos dzirdēt arī vadības viedokli, lai spriestu par notikušo.

Daļa komentētāju savukārt pārmet veikala vadībai attieksmi pret darbiniekiem.

Jāpiebilst, ka cilvēki ik pa laikam sūdzas par sliktiem darba apstākļiem dažādos Latvijas vveikalos. Piemēram, nesen tika vēstīts par to, ka pircējai sāp sirds, redzot, kā ņirgājas par veikala pārdevējiem Jēkabpilī.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:43

Jaunākās diskusijas