Dēls pastāsta par smagi slimās mātes piedzīvoto murgu Ogres slimnīcā

tautaruna.lv 8.janvāris 2019, 17:31
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme / F64 Photo Agency
Salīdzinoši bieži nākas dzirdēt pacientu sūdzības par mediķu darbu Latvijā. Protams, netrūkst arī pozitīvu piemēru, kad ārstu darbs novērtējams pozitīvi, tomēr šoreiz šis nebūs tas gadījums.

Raidījums "Bez tabu" vēsta, ka kāda 77 gadus veca kundze sajutusi spēcīgas sāpes vēderā, bieži urinējot, urīnā saskatīja asinis. Izsaukta ātrā palīdzība, kas sievieti nogādājusi slimnīcā Ogrē.

"Mūs šokēja fakts, uzzinot, ka pulksten 22.00 vakarā ārsti mammu sūta mājās. Palaida mājās, neveicot nekādus diagnosticējošos izmeklējumus. Tika veiktas vien asins un urīna analīzes. Viņai izrakstīja antibiotikas, bet tās viņa tajā vakarā nevarēja iegādāties, jo Ogrē, gana lielā pilsētā ar salīdzinoši lielu iedzīvotāju skaitu, nav diennakts aptieku," notikušo raidījumam atstāsta sievietes dēls Andrejs.

Otrajā dienā pēc izrakstīšanas kundzei gados kļuvis pavisam slikti, un viņa nogādāta Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā. Andrejs stāsta, ka tur mediķi faktiski izglābuši mātes dzīvību. Mātei slimnīcā Rīgā tika konstatēti nierakmeņi. Pēc hospitalizēšanas viņa tur ārstējās divus mēnešus.

Ogres slimnīcas valde atteikusies sniegt komentārus par notikušo.

Avots: Raidījums "Bez tabu"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas