Puisītis paziņo, ka šie Ziemassvētki būs pēdējie viņa mūžā

tautaruna.lv 14.decembris 2018, 15:11
 
skeitborda dēlis, puisis
11 gadus veca puisīša, kurš sirgst ar neārstējamu smadzeņu audzēju, ģimene gatavojas svinēt pēdējos Ziemassvētkus kopā, ziņo birminghammail.co.uk.

Pirms divām nedēļām ģimene uzzinājusi, ka dēlēnam atlicis dzīvot vien sešus mēnešus.

Puisēns Rīzs pagājušajā mēnesī bijis pie labas veselības, sportisks un aktīvs, taču, atgriežoties no brīvdienām pie vecvecākiem, viņa mamma Dženna pamanījusi savādus veselības simptomus un nolēmusi zēnu aizvest pārbaudīties pie ārstiem.

Pārbaudēs atklājās, ka Rīzam ir rets, agresīvs, neoperējams smadzeņu audzējs. Ārsti parasti prognozē, ka ar šo vēža paveidu slimojošie mirst starp sešiem un 12 menešiem pēc diagnozes paziņošanas.

Puisēna satriektā ģimene vēlas Rīzam nodrošināt vislabākos Ziemassvētkus viņa mūžā. "Tie būs mūsu pēdējie Ziemassvētki kopā un mēs gribam būt droši, ka tie priekš Rīza ir jauki, komfortabli un mājīgi," sacīja puisēna mamma Dženna. "Es gribu, lai viņš jūtas kā karalis. Viņam būtu jājūtas kā pašai svarīgākajai personai pasaulē," viņa piebilda.

Māmiņa atzīst, ka Rīzs apzinās to, ka viņam ir vēzis, taču neizprot tā sekas. Viņa nespēj dēlam to pastāstīt. Tikai vēlas, lai viņš ir laimīgs. Ziemassvētki būs ģimeniski, un tuvinieki vēlas sniegt Rīzam visu, ko viņš vēlas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:47

Jaunākās diskusijas