Ar vēzi slimās modeles dēliņa tēvs pārticīgi dzīvo ASV, bet slimajai Sanitai nepalīdz

tautaruna.lv 12.decembris 2018, 10:50
 
Facebook/ekrānšāviņš
Vairāku mēnešu periodā ik pa brīdim tiek aktīvi lūgta palīdzība 32 gadus vecai latviešu modelei un 10 gadus veca puisēna mammai Sanitai Zutei, kuru plosa dzemdes kakla vēzis. Sanitas mamma Judīte Inkena-Pitkēviča aizgājusi no darba, lai diendienā varētu palīdzēt savai meitiņai, vēsta "Privātā Dzīve".

Sanitas dēls Tailers, vēloties glābt mammas dzīvību, ar sociālo tīklu starpniecību lūdz palīdzību viņas ārstēšanai. "Lūdzu, palīdziet šai bezspēcīgajai mammai, kura nevar staigāt, jo viņai ir dzemdes kakla vēzis. Esiet labi cilvēki!" raksta dēlēns.

Mamma Judīte atzīst, ka mazdēls jau divus gadus redz kā viņa ar vēzi sirsgstošā mamma cenšas uzveikt neganto slimību, iemācījies ar to sadzīvot. "Bija doma, ka Sanita kopā ar dēlu pārcelsies dzīvot uz ārzemēm", norāda Sanitas mamma, piebilstot, ka vēzis pārvilcis treknu svītru pāri šiem plāniem. Sieviete norāda, ka Tailera tēvs viņu dzīvē neiesaistās. Viņš dzīvo Amerikā lielā mājā ar baseinu, taču finansiāli savu dēlu neatbalsta, jo negrib "mētāties ar naudu".

Judīte skaidro, ka meita ļoti ilgi nevienam nav stāstījusi par slimību, pat ne viņai, cerot, ka pati tiks ar visu galā. "2016. gadā, esot Ivisā, Sanitai sākās asiņošana. Meita aizgāja pie ārsta, kas viņai paziņoja - tas esot iekaisums. Arī otrs ārsts, pie kura viņa devās, pateica to pašu un izrakstīja ārstnieciskās svecītes.Meita atbrauca uz Latviju un devās pie ārsta, kurš paziņoja - vienīgais risinājums esot visu izgriezt... Taču meita aizbrauca uz Itāliju, kur viņai piedāvāja citas ārstēšanas iespējas, un viņa izvēlējās tās," stāsta Sanitas mamma.

Viņa tikai tagad uzzinājusi, ka meitu toreiz nedrīkstēja operēt, jo audzējs jau bija nonācis kaulos. Pirms dažiem mēnešiem ģimene nolēma, ka Sanitai jābrauc ārstēties uz Vāciju. Tobrīd Sanita svēra vien 35 kilogramus, taču klīnikā sievietes svars pieaudzis. Savukārt ārsti negribējuši viņu laist mājās, iesacījuši meitu transportēt uz Latviju ar specializēto lidmašīnu, kas izmaksātu ap 20 000 eiro. Taču pateicoties labiem draugiem, Sanita tika nogādāta mājās ar parastu lidmašīnu, kurā tika noguldīta uz trim sēdekļiem. Arīdzan sievietei bija nepieciešams atgriezties Vācijā, lai novembra sākumā veiktu trešo lokālās ķīmijas terapiju.

Sanita nesen mammai atzinusies, ka viņai ir ļoti bail, taču baidīties nedrīkst. Judīte ir apņēmusies cīnīties par savas meitas dzīvību, neraugoties uz šķēršļiem, kas sagaida. Viņa norāda, ka vēl pirms mēneša Latvijas onkologu ārstu konsīlijs nolēma, ka Sanitai var piedāvāt tikai paliatīvo aprūpi, kas Judītei radīja sašutumu. Lai spētu savai meitiņai katru dienu būt blakus Judīte pametusi galvenās grāmatvedes darbu. Kad mamma dodas uz slimnīcu pēc zālēm, meitu uzrauga Judītes vīrs Mārtiņš.

Sanitas mamma atzīst, ka meitas ārstēšanai vajag naudu ik uz soļa. Sieviete arīdzan pēdējās naktis nav kārtīgi gulējusi, jo Sanitai sāp un ir slikta dūša, ar kuru viņa cīnās visu laiku. Pats svarīgākais esot apstādināt vemšanu.

Judīte nav atmetusi cerību, lūdz Dievu un sarakstās ar Izraēlas klīniku, kas varētu palīdzēt viņas meitas cīņā ar smago slimību. Viņa stāsta, ka Sanita šogad arī nokristīta pareizticīgo baznīcā, pie ģimenes uz mājām no klostera nāk baķuška.

Portāls Nra.lv jau vēstīja, ka novembra sākumā ar jaunu ierakstu atbalsta grupā dalījās ar vēzi slimās modeles Sanitas Zutes mamma, kad meita uz laiku bija atgriezusies Latvijā.

Tad Sanitas mamma sūdzējās, ka Latvijā pat nav tik svarīgs, cik ir smags veselības stāvoklis, bet galvenais ir pilnvaras. Bez pilnvaras, ja kāds vēlas nokārtot smagā veselības stāvokļa dēļ kādam citam, tu neesi nekas. Latvijā medikaments viņas diagnozei ir kompensējams, bet citi nav, "kaut gan visām diagnozēm, kam nepieciešams šis medikaments, iznākums var būt traģisks, ja to nelieto".

Tāpat māte uzskata, ka ielaistais dzemdes kakla vēzis tik jaunai sievietei ir Latvijas ārstu nolaidība, jo Sanitai ārstu konsīlijs liedzis tā dēvēto S2 veidlapu, kas būtu ļāvis viņai ārstēties Itālijā, kur viņa veikusi arī izmeklējumus.

Kā iepriekš ziņots, ģimene aktīvi lūdz līdzcilvēku palīdzību sievietes ārstēšanā. Ziedot.lv lapā līdz šim norādītā summa ir saziedota, taču ģimene norāda, ka ārstēšana turpinās un nav skaidrs, cik lieli līdzekļi vēl būs nepieciešami.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:02

Jaunākās diskusijas