Sieviete pastāsta par trakām lietām, kas jāpiedzīvo viņas tēvam slimnīcā Liepājā

tautaruna.lv 11.decembris 2018, 9:30
 
F64
Kāda sieviete vārdā Inese uzskata, ka Liepājas Reģionālajā slimnīcā attieksme pret pacientiem ir slikta. Viņa atklāj, ka slimnīcā ir nelaipnu, necenzētu vārdu lietošana no medmāsu puses.

Sieviete šādus secinājumus izdarījusi pēc tam, kad slimnīcā ārstējies viņas tēvs.

Portālā "sudzibas.lv" sieviete raksta, ka viņas ir staigājošs pacients, bet staigā ar grūtībām, jo ātri aizkūst. Viņam ir elpošanas un sirds problēma. Un tā vietā, lai vīrietim atvieglotu elpošanu, tieši otrādi - tā vēl vairāk tie apgrūtināta, jo telpās ir ļoti karsts.

"Palātā ir ļoti karsts, viņš ir nosvīdis, un, no rīta pamostoties, spilvens un gultas drēbes ir slapjas( no karstuma). Jautājām šīs nodaļas medmāsai( vārdus, uzvārdus šobrīd nezinām), vai varam pavēdināt un paturēt atvērtas palātas durvis, uz ko medmāsas attieksme bija nelaipna. Viņa "atcirta", ka pacients ir staigājošs un var iet koridorā. Tālākās sarunās viņa neielaidās. Vēlāk tēvs zvanīja un sarunā painformēja, ka cita medmāsa esot teikusi, ka neturēs palātas durvis atvērtas, jo viņai neesot jāelpo " piepirstais gaiss" un tas, ko slimnieki " piepļūtījuši". Bijuši arī citi nelaipni teksti. Brīžos,kad tēvs nedaudz atver durvis, lai ieplūstu vēsāks gaiss no koridora, medmāsa tās atkal aizver," situāciju apraksta sieviete.

Viņa uzskata, ka šāda attieksme no medicīnas darbinieku puses ir nepieņemama.

"Bet mans stāsts ir par medmāsu attieksmi. Mēs nedzīvojam vairs tādā laikmetā, ka šādi drīkst rīkoties. Ir jābūt laipnai, cilvēcīgai attieksmei, vērstai uz pacienta ērtību un labsajūtu. Principā šāda medmāsas attieksme definējama kā necenzētu vārdu lietošana sabiedriskā vietā ( pēc Latvijas APK sīkais huligānisms). Ja attieksme nemainīsies, būsim spiesti griezties tālāk," piebilda pacienta meita.

Jāpiebilst, ka pacienti ik pa laikam sūdzas par medicīnas personāla attieksmi Latvijas slimnīcās. Piemēram, nesen tika vēstīts, ka kāds pacients, pēc viņa teiktā, esot ticis "izsmiets" slimnīcā Rīgā.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:24

Jaunākās diskusijas