Vai tas ir normāli? Vecāki ceļ trauksmi par evakuāciju Teikas vidusskolā

tautaruna.lv 20.novembris 2018, 18:15
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme. / F64
Mācību evakuācija Teikas vidusskolā raisīja daudz jautājumu bērnu vecākiem - kāpēc aukstā laikā bērni ārā stāv plānās drēbēs, kamēr pieaugušie ir saģērbusies siltās drēbēs, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Mācību evakuācija norit neierastā laikā. Nevis mācību stundu laikā, bet tad, kad skolā atrodas vien tie bērni, kuri te ieradušies uz pulciņu nodarbībām vai palikuši pagarinātās dienas nodarbībās. Mācības rīko skola, lai pārliecinātos, ka arī šādā situācijā visi zinās ko darīt. Praktiskās evakuācijas ziņojuma kopijā lasāms, ka trauksme atskan plkst. 16.00. Uz stadionu, kur ir pulcēšanās vieta, visi evakuējamie nonāk 4 minūšu laikā, turpmāko desmit minūšu laikā visi iznākušie saskaitīti. Cik ilgā laikā skolēni atgriezās siltumā, nav rakstīts.

”Teikas vidusskolā bija mācību trauksme, kuras rezultātā visi, kuri to organizēja, bija apģērbti, jakās, bet pirmās klases skolēni tika izdzīti uz ielas, kur nostāvēja veselu stundu, kamēr viņus saskaitīja, plānajos krekliņos, dažam labam kājās nebija pienācīgu apavu. Man liekas, ka tas nav normāli,” pauda kāda skolēna vecāks.


Skolas direktore kategoriski noraida vecāka izteikumus. Viņa stāsta, ka mazie skolēni ārpus skolas telpām atradušies vien divas vai trīs minūtes. Pēc dokumentā lasāmā secināms, ka bērni laukā atradās vismaz minūtes desmit.


Evakuācijā piedalījās arī ugunsdzēsības speciāliste Guna Gausiņa-Šļahota, kura pēc tam pēc uzņemtajiem un piefiksētajiem laikiem sagatavo ziņojumu. Arī viņas teiktajā par laiku, cik ilgi bērni atradās laukā, skaidrības nav.


Katrai no uzrunātajām pusēm ir sava versija par to, cik ilgi bērni atradās laukā.
Skolas direktore atklāj, ka gadījumā, ja tiešām notiktu nelaime, bērnus vestu uz netālu esošajām kopmītnēm, par ko ir noslēgts sadarbības līgums. Tad bērni pa tiešo nonāktu siltumā. Pēc šā atgadījuma ir izdarīti secinājumi un nolemts, ka turpmāk mācību evakuāciju rīkos tad, kad būs atbilstoši laikapstākļi.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:54

Jaunākās diskusijas